A Microsoft és az Intel is támogatja a Huawei notebookokat

Egyelőre a Microsoft és az Intel is biztosít frissítéseket a meglévő Huawei eszközökhöz, a kérdés csak az, meddig tehetik ezt meg.

A Microsoft és az Intel is támogatja a Huawei notebookokat

Az Amerikai Egyesült Államok és Kína között zajló kereskedelmi háború rengeteg amerikai és kínai vállalatot érint negatívan, de ezzel együtt a vásárlók sem járnak jól, ugyanis a kereskedelmi háború hatásai miatt valamekkora mértékben emelkedni fognak az árak – és nem csak az Amerikai Egyesült Államok területén. A csatározás egyik nagy kínai érintettje a Huawei, amelynek helyzetéről rengeteg hír született az elmúlt hetek folyamán.

A Trump kormányzat döntése alapján az amerikai érdekeltségű iparági szereplők nem kínálhatnak új termékeket és technológiákat a jövőben a Huawei számára, ami hosszabb távon problémákat jelenthet, amennyiben nem változik a helyzet, ám a már értékesített termékek esetében a jelek szerint megmarad a szoftveres támogatás. Az Android alapú okostelefonok esetében már eddig is biztos volt, hogy a Google továbbra is biztosítja hozzájuk a szükséges frissítéseket, most pedig a Huawei notebookok háza tájáról is pozitív hírek érkeztek.

Galéria megnyitásaMint ismeretes, az Intel és a Microsoft sem folytathat együttműködést a jövőben a szóban forgó kínai gyártóval, ám azt eddig nem tisztázták a felek, hogy a meglévő termékek mellé nyújtanak-e frissítéseket. A Microsoft korábban levette a Huawei termékeket webáruháza kínálatából, ám azóta újra elérhetővé tette őket, most pedig hivatalos közlemény keretében erősítette meg, a Huawei termékekkel rendelkező vásárlók számára továbbra is szállítani fogja a különböző szoftveres frissítéseket, így a már meglévő termékek tulajdonosainak nincs okuk az aggodalomra.

Ezzel egy időben az Intel is megerősítette, továbbra is szállítani fogja a fontos biztonsági frissítéseket a Windows 10-es operációs rendszerrel és Intel processzorral szerelt eszközök számára, valamint a különböző drivereket is frissíteni fogják, mint eddig. Erről persze hivatalos közlemény nem érkezett.

A Trump kormányzat egyébként idén májusban tiltotta meg az amerikai cégeknek, hogy együttműködjenek a kínai nagyvállalattal, ugyanis nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet a partnerkapcsolat – egyebek mellett kémkedésre, illetve szellemi javak eltulajdonítására is lehetőséget adhat. A két amerikai nagyvállalat tehát egyelőre kiáll a Huawei mellett, ám az egyelőre rejtély, hogy születik-e később olyan döntés, ami mindenféle együttműködést blokkol, még a meglévő készülékekhez biztosított szoftverfrissítéseket is.

A Trump kormányzat egyébként éppen a napokban tart meghallgatást az újabb büntetővám bevezetésével kapcsolatban, amely 300 milliárd dollárnyi értékű kínai terméket érinthet. Az új akció ellen több iparági szereplő is tiltakozik: számos nagyvállalat csoportokba tömörülve fogalmazta meg aggályait, ahogy arról itt és itt már beszámoltunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap