A Facebook felvásárolja az Instagramot

Mark Zuckerberg bejelentette, hogy a Facebook egymilliárd dollárért felvásárolja a rendkívüli népszerűségnek örvendő fényképmegosztó szolgáltatást, az Instagramot. 

A Facebook felvásárolja az Instagramot

Mark Zuckerberg április 9-én bejelentette, hogy a Facebook egymilliárd dollárért felvásárolja a rendkívüli népszerűségnek örvendő fényképmegosztó szolgáltatást, az Instagramot. A közösségi oldal már eddig is a világháló egyik legnagyobb képmegosztó helyszíne volt, de ezzel a lépéssel kétségkívül az első helyre fog előrelépni.

Az Instagram nem egyszerűen egy képmegosztó szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy az okostelefonnal készített képek rögtön megosztásra kerülhessenek a világhálón, hanem jelenleg mindenki kedvenc kisméretű közösségi hálózata: az utóbbi időben sokan elsősorban itt osztották meg képeiket, és nem valamelyik nagyobb hálózaton. Eddigi „pályafutása” hasonló a Twitter kezdeteihez, de a Facebook ezúttal közbelépett, mielőtt egy újabb kicsinek induló közösségi háló kezdene nagyratörő önálló tervekbe.

Az Instagram 30 millió felhasználóval rendelkezik, annak ellenére, hogy pár nappal ezelőttig csak iPhone-ra volt elérhető: egy hete adták ki androidos verzióját. Március vége óta pedig már nem csak az Instagram saját alkalmazásán keresztül lehet képeket feltölteni a megosztó oldalra, hanem olyan versenytársak által is, mint például a Hipstamatic. Szóval a felhasználói kör robbanásszerű gyarapodása várható a közeljövőben.

A felvásárlás nem történt teljesen váratlanul: a Facebook egy éve próbálkozik egy iPhone-alapú fotómegosztó létrehozásával, amely az Instagram vetélytársa lehet. Úgy tűnik most jött el a pillanat a taktika megváltoztatására: inkább megveszik a legjobban működő rendszert, minthogy versenyre keljenek vele.

Zuckerberg bejelentésében hangsúlyozta, hogy a Facebook a továbbiakban is független egységként szándékozik kezelni az Instagramot. Így továbbra is lehetséges lesz más szolgáltatásokon keresztül használni a fotómegosztót, így a Twitteren is.

A Facebook az utóbbi időszakban szabadalmakat vásárolt az IBM-től, valamint alkalmazásába vette a GazaHawk nevű webkamerás szemmozgás-követő szoftver fejlesztőit, a Momentus Media reklámcég munkatársainak egy csoportját és a Caffeinated Mind nevű adatátvitellel foglalkozó vállalkozást is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward