A Da Vinci Code elleni panaszt elutasítják

A londoni feljebbviteli bíróság azt az ítéletet hozta, hogy Dan Brown, a Da Vinci-kód szerzője nem egy korábbi mű ötletét dolgozta fel best-seller regényében.

A Da Vinci Code elleni panaszt elutasítják

A londoni feljebbviteli bíróság azt az ítéletet hozta, hogy Dan Brown, a Da Vinci-kód szerzője nem egy korábbi mű ötletét dolgozta fel bestseller regényében.

Michael Baigent-nek és Richard Leigh-nek, akik azt állították, hogy Brown a Szent vér és a Szent Grál című művekből plagizált, most három millió fontot kell fizetniük.

A londoni Legfelsőbb Bíróság 2006 áprilisában mondta ki, hogy Brown amerikai író nem a két szerző munkáiból vett át elemeket.

A Da Vinci-kód című könyvet 2003-ban adták ki és több mint 40 millió példányban kelt el. Baigent és Leigh könyve, amelyet 1982-ben adta ki, több mint két millió példányban kelt el világszerte, és az első kiadása idején szintén bestseller volt.

A fellebbezés elutasítását követő nyilatkozatukban a társszerzők azt állították, hogy nagy csalódást okozott számukra az ítélet. ”Úgy gondoltuk, és még most is úgy gondoljuk, hogy a nem szépirodalomban utazó szerzők szenvednek majd, illetve az ő kedvüket veszik majd el a beható kutatói munkától akkor, ha egy szerző elveheti egy másik szerző ötletét, átcsomagolhatja azt, majd sajátjaként adhatja el." mondták.

Mindkét fent említett könyv azt az ötletet dolgozza fel, hogy Jézusnak és Mária Magdolnának közös gyermekük volt és a vérvonaluk a mai napig fennmaradt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward