Shop menü

7 ÉV TÁMOGATÁSSAL MUTATKOZOTT BE A GALAXY S24 SZÉRIA

A szoftveres oldalon lesz a legtöbb újdonság, az MI hangsúlyosan lesz jelen, és minden eddiginél tovább maradnak frissek a készülékek.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
7 év támogatással mutatkozott be a Galaxy S24 széria

Az elmúlt hetekben, hónapokban folyamatosan záporoztak az információk a Galaxy S24 modellekkel kapcsolatban, és most végre minden kiderült a készülékekről. A Samsung tavaly nagy sikert aratott a Galaxy S23 sorozattal, és valószínűleg szeretné ezt megismételni a Galaxy S24 szériával is. Túl nagy változást a hardverek nem hoznak, de kívül belül vannak újítások.

A Samsung sok évet követően teljesen elengedte az ívelt képernyőt.

A Galaxy S24 modellek formavilága több szempontból is megváltozott. A Galaxy S24 és S24+ vékonyabb kávát kapott, de ami ennél lényegesebb, hogy a keret már kisimult, nincs ívelés benne, ami a kényelmesebb fogáshoz hozzájárult. A Galaxy S24 Ultra pedig lényegesen szögletesebb formával bír, és teljesen sík lett a felülete. A Samsung csúcsmodelleknek a Galaxy S6 Edge óta volt ívelt pereme, de ezt a hagyományt most a vállalat megszakította. Továbbá a zászlóhajó már titán keretbe lett foglalva, ami jobb minőségérzetet és alacsonyabb tömeget biztosít.

Galéria megnyitása

A vállalat minden esetben Dynamic LPTO AMOLED 2X technológiás panelt használ 120 Hz dinamikus képfrissítés támogatással. A széria legkisebb tagja 6,2 colos panelt használ, hírünk középső alanya 6,7 hüvelykes lett, az Ultrának pedig egy 6,8 colos egység jutott, amit az S Pen révén könnyedén ki lehet majd használni teljes felületén. A Galaxy S24 Full HD+ felbontással szolgál a vásárlóknak, míg az S24+ és az S24 Ultra már 3088 x 1440 képpontos képernyőt vonultat fel.

Galéria megnyitása

A fényerőt fentebb tekerték a fejlesztők, ahogy azt minden más gyártó is megtette az idei évben. Akár 2600 nittel ragyoghat a Galaxy S24 széria mindegyik tagja, így a közvetlen napsütést is gond nélkül túlharsoghatják. A Galaxy S24 és S24+ a Gorilla Glass Victus 2 üveget használja, a csúcsmodellnél viszont megjelent a teljesen új, négyszer erősebb és 75%-kal kevésbé tükröződő Gorilla Glass Armor üveg. A Galaxy S24 Ultránál a toll továbbra is a burkolat alatt lakik, ha szükség van rá egy pillanat alatt elő lehet húzni a töltést is biztosító „fészkéből”.

Galéria megnyitása

Az Android 14 operációs rendszert kapták meg a készülékek a One UI legfrissebb kiadásával, ami elhozta a Galaxy AI-t. A Samsung rengeteg szolgáltatásba csempészte bele az MI-t, ezért is szedte ezeket össze egy gyűjtőnév alatt. Erőteljesen hangsúlyozta a cég a bemutató alatt a modern csúcsmobilokba csomagolt generatív MI fontosságát. Live Translate, Chat Assist, Transcript Assist, ilyen funkciók jönnek MI-vel valós idejű fordításra és egyéb jó lehetőségekkel.

Galéria megnyitása

Fontos azt elmondani, hogy a Samsung ezekre az okostelefonokra már 7 éves szoftvertámogatást nyújt.

Nem arról van szó, hogy a biztonsági frissítéseket megnyújtja a cég, hanem a Galaxy S24 széria tagjai már operációs rendszer frissítéseket is 7 éven keresztül kapnak majd a rendszeres biztonsági javításokkal karöltve. Szóval 2030-ban még frissülni fognak az eszközök. Elérhető lesz a készülékeken a Samsung DeX felület legújabb kiadása is, és a vezeték nélkül DeX támogatásról is gondoskodik a trió.

Galéria megnyitása

A mobilok 12 MPixeles előlapi kamerát vonultatnak fel Dual Pixel AF támogatással a lehető legjobb önarcképek biztosítása érdekében. Fontos továbbá, hogy minden esetben van 4K videó támogatás 60 FPS-sel, és lehet akár párhuzamosan is videózni a hátsó és az első képalkotókkal, hála a kiváló multimédiás teljesítménynek.

Galéria megnyitása

A képalkotásnál a Galaxy S24 Ultrára fókuszáltak elsősorban a tervezők. Maradt a 200 megapixeles főkamera (1/1,3 col), de ennek kapcsán sokat dolgoztak a szakemberek azon, hogy a szenzor-zoomból a lehető legtöbbet hozzák ki. Van a fedélzeten 3-szoros optikai zoomra képes 10 MPixeles (1/3,52 col) kamera, és egy 50 megapixeles szenzorral szerelt megoldás 5-szörös zoommal, periszkópos kialakítással. Az ultraszéles látószögű kamera pedig 12 MPixeles lett.

Nagyon ráfeküdt a cég arra, hogy a teljes zoomtartományban konzisztensen jó és egységes minőséget nyújtson a készülék, és 10-szeres zoomnál is jobb lesz, az új Ultra, mint az elődje volt.

Galéria megnyitása

A Galaxy S24 és S24+ ugyanazt a kameramodult alkalmazza. Ezeknek egy 50 MPixeles (1/1,56 col) főkamera jutott optikai stabilizátorral, ahogy az eddig is biztosított volt. Ezek is megkapták a 12 megapixeles (1/2,55 col), ultraszéles látószögű képalkotót, ezen felül pedig a Galaxy S24 Ultráéhoz hasonló 3-szoros optikai zoomra alkalmas, 10 MPixeles (1/3,94 col) egységnek is otthont adnak.

Galéria megnyitása

A képalkotás terén is jelen lesz az MI, újdonság idén a ProVisual Engine, ami egy sor MI alapú eljárást fog össze a képre nem illő tárgyak eltávolítására, jobb zajszűrésre, a kép kiterjesztésére és egyéb funkciókra. Továbbá megjelent a dedikált ISP egység is a hatékonyabb zajmegelőzés érdekében. A Super HDR esetén pedig már az előnézeti képen is látható majd a HDR, ennek a hiánya miatt az eszközöket sokat kritizálták korábban.

Galéria megnyitása

Nem okoz gondot az újdonságoknak a 8K Ultra HD videózás sztereó hang rögzítésével, és szuperlassított felvételeket is lehet az eszközökkel készíteni, akár 960 FPS mellett Full HD minőséget megőrizve. Kiemelte a Samsung, hogy már arra is képesek az eszközök, hogy a nagyobb lassítás érdekében a megörökített képkockák közé extra kockákat generáljanak (Instant Slow-mo), így lehet a végeredmény még látványosabb.

Galéria megnyitása

A Samsung az új generációs SGS modellekben újra kétféle rendszerchipet használ, miután tavaly minden esetben a Snapdragon lapkáknak szavazott bizalmat. Sokáig ment a találgatás, hogyan alakulhat ebben az évben a leosztás, végül is a Galaxy S24 Ultra kizárólag a Snapdragon 8 Gen 3 rendszerchipet alkalmazza valamelyest megemelt órajellel (SD8 Gen 3 for Galaxy), a Galaxy S24 és a az S24+ esetében pedig opció a Snapdragon 8 Gen 3 mellett az Exynos 2400 is. És igen, Európa az exynosos verziót kapja majd előre láthatólag.

Galéria megnyitása

A Galaxy S24 8/128 GB-tól indul és elérthető lesz a 8 GB RAM mellett 512 GB-os tárhellyel is. A Galaxy S24+-nál már 12 GB lesz a memória és 256 vagy 512 GB lehet az adattároló. Az S24 Ultra pedig már elérhető lesz 1 TB-tal szerelve is, de a memória nem több 12 GB-nál és a tárhely is 256 GB-ról indul.

Az 5G támogatást akár a mmWave tartománnyal együtt biztosítják az okostelefonok. Biztosítanak Wi-Fi 6e, illetve Wi-Fi 7 (S24 Ultra) támogatást is, miközben a Bluetooth 5.3 modult is szállítják. Van itt Galileo rendszert is támogató A-GPS vevő, továbbá NFC chip a Samsung Payhez és más szolgáltatásokhoz. A Galaxy S24+ és Ultra modelleknek pedig jutott még UWB is, amit egyre több helyen lehet kihasználni. Beágyazott SIM is biztosított lehet a készülékekben és a Dual-SIM támogatásról is gondoskodhatnak.

Galéria megnyitása

Fekete, szürke lila és sárga színben kerülnek a boltokba a készülékek, a Galaxy S24 Ultra pedig még további árnyalatokban is érkezik. Jó hír, hogy IP68 minősítéssel büszkélkedhet mindegyik modell, és ultrahangos ujjlenyomat-olvasót is kapta a képernyőjük mögé. Sztereó hangzást is nyújtanak a mobilok AKG hangolással, ahogy az korábban is biztosított volt. 32 bites, 384 kHz-es hanganyagok lejátszása támogatott, és az USB-C csatlakozón keresztül érhető el a legjobb hangminőség.

Galéria megnyitása

A Galaxy S24 Ultra 5000 milliamperórás kapacitású akkumulátort kapott, a Galaxy S24+ keretei közé egy 4900 mAh-s telepet pakoltak a fejlesztők, a Galaxy S24-nél pedig egy 4000 mAh-s akku bukkant fel. Az üzemidő minden esetben átlagosnak ígérkezik, nem kell nagy mutatványra számítani az eszközöktől Sajnos gyorstöltésben sincs sok látnivaló: Az S24 Ultra és az S24+ 45 W-ot támogat, az S24-nél pedig továbbra is 25 watt jelenti a plafont. Vezeték nélküli töltést egyformán 15 wattal tudnak a mobilok, töltésmegosztásra pedig 4,5 W-tal képesek.

Galéria megnyitása

A Samsung előrendelési akcióval indítja az új szériát, hogy minél többen kapjanak kedvet a vásárláshoz. Mindenki egy szinttel nagyobb tárkapacitással kapja a mobilt, mint amire befizet. Az előrendelésed az iPonon is leadhatod. A készülékek árazása a következőképpen alakul majd:

  • Samsung Galaxy S24 (8/128 GB) - 370 ezer forint
  • Samsung Galaxy S24 (8/256 GB) - 400 ezer forint
  • Samsung Galaxy S24+ (12/256 GB) - 480 ezer forint
  • Samsung Galaxy S24+ (12/512 GB) - 530 ezer forint
  • Samsung Galaxy S24 Ultra (12/256 GB) - 600 ezer forint
  • Samsung Galaxy S24 Ultra (12/512 GB) - 650 ezer forint
  • Samsung Galaxy S24 Ultra (12 GB/1 TB) - 750 ezer forint

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére