64-bites Chrome béta: jobb sebesség, stabilitás és biztonság

A 64-bites kiadás a Google fejlesztői szerint rengeteg előnyt kínál. Aki szeretné, a béta kiadást akár már ma is kipróbálhatja és meggyőződhet róla, tényleg jobb-e mint a 32-bites változat.

64-bites Chrome béta: jobb sebesség, stabilitás és biztonság

A Google Chrome 64-bites kiadása, ha lassan is, de biztosan menetel a végleges, stabil állapot felé. Elérhetővé vált a népszerű webböngésző 64-bites kiadásának béta változata, ami Windows 7-es és 8-as operációs rendszerekhez innen tölthető le.

Galéria megnyitása

A 64-bites verzió rengeteg hasznos előnyt kínál, egyebek mellett megnyitja az ajtót a nagyobb memória-allokáció előtt is, de ez csak egy apróság. A Google az elmúlt hónap folyamán az alfa csatornán kiemelte, pontosan mely területeken profitálhat a Chrome a 32-bitről 64-bitre történő váltás jóvoltából.

• Sebesség: A 64-bites felépítésnek köszönhetően a Chrome kiaknázhatja a legújabb processzor- és fordító-optimalizációkban rejlő lehetőségeket. A leglátványosabb gyorsulás a grafikai és multimédiás tartalmak terén tapasztalható, ahol átlagosan 25%-os teljesítménynövekedést mértek a fejlesztők.

• Biztonság: Miután a Chrome ki tudja aknázni az olyan friss operációs rendszer szolgáltatásokban rejlő lehetőségeket, mint amilyen a High Entropy ASLR Windows 8 alatt, a biztonság is javul a 64-bites platformon. Az extra bitek jóvoltából a Chrome védettebb lehet a legkülönfélébb támadások ellen (pl.: JIT Spraying), a meglévő védelmi rendszerek ugyanis hatékonyabban láthatják el feladataikat.

• Stabilitás: A 64-bites kiadás a 32-biteshez képest látványosan stabilabb lett: a tesztek alapján a renderelési folyamat összeomlási rátája közel felére csökkent.

A 64-bites Chrome egyelőre még csak béta állapotban érhető el, így a webböngésző nem hibátlan – ezt kipróbálás előtt feltétlenül szem előtt kell tartani. Az egyelőre nem derült ki, mikor érkezik a végleges 64-bites Chrome, de a fejlesztők tempóját látva úgy tűnik, már nem kell rá sokat várni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap