3 millió iPhone a kiadás napján

Az elemzők szerint az Apple idén 3 millió darab iPhone-t fog eladni, azonban a vállalat ennyi darabot egy nap alatt szeretne leszállítani.

3 millió iPhone a kiadás napján

Az elemzők szerint az Apple idén 3 millió darab iPhone-t fog eladni, azonban a vállalat ennyi darabot egy nap alatt szeretne leszállítani.

Ha valaki esetleg arra számított, hogy június 29-én, a megjelenés napján nem tud majd hozzájutni az Apple csodagépéhez, akkor "sajnos" csalódnia kell. A cég a kiadás napjára 3 millió darab iPhone-nal készül fel, ami egyedülálló az ipar történetében.

A kezdeti 499 dolláros (95 000 forintos) ár sokakat elrémiszthet a vásárlástól, így az Apple-nek sok-sok készülék maradhat a raktáraiban. A vállalat fenntartja még az év végi 10 millió eladott eszköz célt, azonban az elemzők ennél jóval szerényebb, 3 milliós darabszámra számítanak. Az ő álláspontjuk szerint, ha az Apple valóban 3 millió eszközt gyárt le júniusban, akkor 2008-ig leállíthatja a gyárait, mert addig nem lesz rá kereslet. 2008 után már 10-12 millió készülékre számítanak.

Gene Munster, a Piper Jaffray Cos. elemzője szerint 2009-ben a cég már 40 millió darapot fog eladni, de csak akkor, ha ki fognak adni egy olcsóbb változatot, hogy az alkalmi, hétköznapi telefonhasználókat is megcélozzák az iPhone-nal.

Mint már említettük az oldal hasábjain, az iPhone exkluzívan csak az AT&T telefonhálózaton keresztül lesz használható öt éven keresztül. A konkurens Verizon, aki már feladta az esélyt az iPhone terjesztési jogainak a megszerzéséért, azt állítja, hogy nyár vége fele egy hasonló kaliberű készülékkel fog jelentkezni a piacon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward