1 millió eladott Blu-ray lemez

A Blu-ray Disc Association bejelentette, hogy HD-formátumú lemezeikből már 1 millió darab kelt el szerte a világon, kevesebb mint egy év alatt.

1 millió eladott Blu-ray lemez

A Blu-ray Disc Association bejelentette, hogy HD-formátumú lemezeikből már 1 millió darab kelt el szerte a világon, kevesebb mint egy év alatt. Az év első negyedévében eladott HD-minőségű filmek formátuma 70 százalékban Blu-ray volt, állítja a Home Media Research. Ráadásul a 10 legtöbbet eladott csúcsminőségű film közül 7 darab Blu-ray lemezen érhető el, ami szintúgy a formátuma sikereit jelenti.

"A Blu-ray lemezek eladásai nagyon felszálltak, túlszárnyalják a HD DVD-ét az év elejétől kezdve. A két formátum közötti szakadék egyre jobban szélesedik. A formátumunk sikerét főként a támogatóinak, a filmstúdióknak, valamint elektronikai berendezéseket gyártó cégeknek köszönhetjük, mivel így egyre több lehetőség közül választhatnak a vásárlók. És főként a Blu-ray formátum mellett döntenek." - állítja Andy Parsons a Blu-ray Disc Association Egyesült Államokbeli promóciós bizottságának elnöke.

Emellett még megjegyzendő, hogy a PlayStation 3 is beépített Blu-ray olvasót tartalmaz, ami nagyban hozzájárulhatott a szabvány elterjedéséhez.

A Blu-ray mellett a HD DVD is könyvelhet el maga mellett sikereket, ugyanis a múlt héten jelentette be a formátum születésnapján a North American HD DVD Promotional Group, hogy több mint 100 000 HD DVD olvasó kelt el a bevezetést követő egy év alatt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward