Zenélő kijelzővel jön az LG G8 ThinQ

Újabb érdekességek derültek ki hivatalosan a dél-koreai alakulat következő csúcsmodelljéről.

Zenélő kijelzővel jön az LG G8 ThinQ

Az LG gőzerővel készül a G-széria legújabb tagjának a leleplezésére, és már most folyamatosan csepegteti az információkat az eszközzel kapcsolatban, amit már render képen is láthattunk. A vállalat korábban arról beszélt, hogy egy ToF előlapi kamerát fog használni, most pedig a megjelenítővel kapcsolatos információkkal rukkolt elő.

Az LG tervezői minden eddiginél nagyobb figyelmet szenteltek a G8 ThinQ tervezésekor arra, hogy a prémiumkategóriás készülék a lehető legjobb zenei teljesítménnyel társuljon. És meglehetősen érdekes módon érték el a szakemberek a kiváló hangzást, itt ugyanis van beépített hangszóró a mobil aljában, de a kijelzője is hangkeltőként fog szolgálni. A vállalat Crystal Sound OLED néven hivatkozik a technológiára, és állítólag több innovatív eljárással született ez meg. Az LG leszögezte, hogy a saját fejlesztéséről van szó, azonban azt is megjegyezte, hogy a megalkotás során együtt működött a Meridiannal, akivel egészen szoros kapcsolatot épített ki az elmúlt években.

Galéria megnyitása

A Crystal Sound OLED a kijelző teljes felületének a rezegtetésével hoz létre hangot, és nemcsak a normál hangszóró szerepét tölti majd ez be (legalábbis részben), hanem a beszédhangszórót is kiváltja. Az LG elmondása szerint az emberek hangját különösen jól tudja majd visszaadni a CSO. Amikor a lehető legjobb zenei teljesítményre lesz szükség, akkor az LG G8 ThinQ aljában található normál hangszóró fog gondoskodni arról, hogy a mélyebb frekvenciatartomány szépen szóljon, a kijelző pedig felel majd a tiszta, magas hangok szállításáról. Érdekes módon a sztereo hangzást is tudja majd „imitálni” a G8 ThinQ, ilyenkor a képernyő felső részét fogja rezegtetni az alsó hangkeltő mellé. A cég minden korábbinál jobb hangminőséget emleget.

A Crystal Sound OLED mellett az LG azt is kiemelte még a hangzás terén, hogy biztosított lesz a Boombox Speaker technológia, a szoftveres oldalon pedig számolni lehet a DTS:X 3D Surround hangzással, ami a virtuális térhangzás (7.1) előállításában próbál majd segíteni. És az LG-től megszokott Hi-Fi Quad DAC is adott lesz, ez kiváló hangminőségről fog gondoskodni, ennek köszönhetően azok is örömmel vehetik majd használatba, akiknek tényleg kiemelten fontos az átlagon felül zenei teljesítmény.

És bár az LG Mobile szinte nem is igazán foglalkozik azzal az információval, hogy OLED kijelzővel állhatunk majd szemben a G8 ThinQ-nál, ezt is érdemes kiemelni. Mostanában egyetlen G-szériás eszköz sem kapott ilyen panelt, csak az LG V modelleknek volt a kiváltsága. És bár a korábbi OLED egységek még esetenként gyermekbetegségekben szenvedtek, mostanra már remélhetőleg sem az ideálisnál magasabb fogyasztás (V40), sem pedig a beégés (V30) nem jelent majd problémát. Mivel nem a megjelenítőn volt ezúttal a hangsúly, több információ nem derült ki ezzel kapcsolatban. Korábbi pletykák szerint egyébként 6,1 colos képátló és 1440p-s felbontás fogja jellemezni ezt az egységet.

Az LG G8 ThinQ minden titkára a Mobil Világkonferencia keretében derülhet majd fény. De nem kizárt, hogy addig még hallunk felőle.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap