3D kamerával jön az LG G8 ThinQ

A cég az új csúcsgépét egy ToF szenzorral is felvértezi, ami később akár elérhetőbb gépekben is megjelenhet.

3D kamerával jön az LG G8 ThinQ

Az LG hivatalos közleményben számolt be arról, hogy a következő generációs csúcsmodelljének már lesz a fedélzetén egy 3D ToF egység is, ami egy friss partnerkapcsolatnak köszönhetően jöhetett létre. A dél-koreai alakulat az Infineon Technologies segítségével hozta létre az új egységet.

Az LG G8 ThinQ értelemszerűen a G7 ThinQ helyét veszi majd át a kínálatban, így ez lesz a vállalat legújabb zászlóshajója, és a 3D ToF kamera révén egy különleges újítással már biztosan szolgálni fog. Ez az egység már néhány mobilnál megjelent korábban, előfordult az eszközök frontján és a hátoldalán is. Az LG az előlapra pakolta az új komponenst, ami az Infineon REAL3 képérzékelő szenzorára épül, és az Infineon fejlesztése mellett a pmdtechnologies algoritmusát is használja, ami a 3D pontfelhő feldolgozásában segédkezik. Ahogy az Apple által felvonultatott TrueDepth kameránál, úgy az LG megoldásánál is infravörös fényt használó megoldásról beszélhetünk, ezzel tudja az egység felmérni az objektumok távolságát és alakját.

Az LG elmondása szerint ez a rendszer új szintre emeli az okostelefon előlapi kamerás képességeit.

Galéria megnyitása
Robbantott ábrán az új ToF kamera

Nem nehéz kitalálni, hogy az LG Mobile elsődlegesen a megbízható arcfelismeréses azonosítás miatt használja majd az Infineon technológiájával megtámogatott kamerarendszert. A 3D ToF megoldás jól működik majd egészen gyenge fényviszonyok mellett is a gyártó elmondása szerint, viszont azt azért megemlítette, hogy több fény mellett kevesebb energia felemésztése mellett tudja tenni a dolgát és gyorsabb is lesz. Az Infineon időben ismerte fel a ToF kamerákban rejlő lehetőségeket, és a tapasztalatát felhasználva egy igazán megbízható megoldással rukkolt elő, ami egyébként elképzelhető, hogy más mobilokban is felbukkanhat majd a későbbiekben. Az LG arról tesz említést a hivatalos közleményében, hogy a prémium eszközök mellett az elérhetőbb felsőkategóriás és akár a középkategóriás eszközökben is bevetésre kerülhet – nem lenne meglepő, ha még idén megjelenne olyan új mobil a cég kínálatában, ami elérhetőbb áron vonultat fel ToF szenzort.

Az LG igyekezett több lehetőséget is kiemelni a G8 ThinQ új képalkotójának kapcsán. A vállalat elmondta, hogy ugyan az elsődleges feladatát minden bizonnyal a biometrikus azonosításban látják majd a felhasználók is, ez jól fog jönni a kiterjesztett és a virtuális valóságot használó alkalmazásoknál is, melyek a jövőben gombamód szaporodhatnak. És ki lehetne ezt használni az élethűbb szoftveres mélységélesség előállítására is, de erről sajnos nem tesz említést az LG, szóval meglehet, hogy ezt a ziccert kihagyja.

Az LG G8 ThinQ esetében már nem kérdés, hogy mikor jön, a Mobil Világkongresszus keretében fog bemutatkozni. A vállalat a nulladik napon (február 24-én) tart majd egy rendezvényt, melynek ez az okostelefon lesz az egyik főszereplője.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap