X599-es lapkakészlet az Inteltől?

-

X599-es lapkakészlet az Inteltől?

Az AMD a második generációs RYZEN Threadripper processzorokkal komoly konkurenciát állított az Intel HEDT platformjának, ugyanis a csúcson már 32 maggal és 64 szállal rendelkező processzor foglal helyet, amelyhez fogható egyelőre nincs az Intel kínálatában. De ez a helyzet rövidesen megváltozhat, ugyanis a Computex alkalmával megmutatott, 28 maggal és 56 szállal rendelkező új csúcsprocesszor – ami némi tuning segítségével 5 GHz-es órajelen ketyegett a demó alkalmával – hónapokon belül elrajtolhat.

Az új processzor az aktuális Xeon Platinum 8180-as modell klienspiaci kiadása lesz, amihez C629-es lapkakészlettel szerelt alaplapok passzolnak majd, de ezeket X599 kódnévvel emlegetik majd. Az új lapkakészletben a Skylake-X XCC lapka különböző, klienspiacra szabott kiadásai kaphatnak helyet, amelyek nem csak 28, de 26 és akár 24 maggal is érkezhetnek. Mindegyik friss processzor LGA-3647-es tokozást használ, ami a szerverpiacról már ismerős lehet. A magszám növelése mellett a memória-csatornák száma is növekedni fog, azaz hatcsatornás memória-támogatásra van kilátás, ami akár 192 GB-nyi rendszermemória használatát is lehetővé teheti – amennyiben győzzük anyagiakkal.

Az Intel a korábbi pletykák alapján az LGA-2066-os processzorfoglalathoz is készít új processzorokat, amelyek 20 vagy 22 maggal állhatnak csatasorba. A klienspiacon ezzel egy időben hatról nyolcra növekszik a csúcsprocesszorok magszáma, azaz minden téren erősít a vállalat annak érdekében, hogy az AMD vitorlájából kifoghasson némi szelet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap