Windows 7-ről ingyenesen lehet majd Windows 11-re váltani?

Egyelőre úgy tűnik, igen, de sajnos még csak pletykáról van szó, amellyel kapcsolatban eddig sem megerősítést, sem pedig cáfolatot nem adott ki a Microsoft.

Windows 7-ről ingyenesen lehet majd Windows 11-re váltani?

A Microsoft igen alaposan felrázta a pletykagyárosokat azzal, hogy közelgő rendezvényével kapcsolatban több helyen is feltüntette a 11-es számot, ebből ugyanis arra következtet a többség, hogy a következő nagy frissítőcsomag igazából egy új Windows kiadás lesz, ami nem csak felhasználói kezelőfelület terén alakul át, de az érkező Intel és AMD hibrid processzorok kezelésére is felkészítik.

A napokban kiszivárgott néhány fotó és videó azzal kapcsolatban, mire számíthatunk a Windows 11 kapcsán, ami lényegében annak köszönhető, hogy a Windows 11 ISO állománya kiszivárgott, így nagyon sok mindennel kapcsolatban tisztul a kép. Noha ezek az információk érdekesek, azt azért még mindig érdemes szem előtt tartani, hogy ezek mind-mind pletykák, hiszen hivatalos bejelentésre még nem került sor – arra 2021. június 24-ig kell várni.

Az ISO fájl tartalmát átvizsgálva arra is fény derült, hogy a kiszivárgott operációs rendszer esetében a Microsoft lehetőséget biztosíthat az ingyenes frissítésre a Windows 7, 8, illetve a Windows 8.1 licenccel rendelkezők számára, és természetesen a Windows 10-ről történő átállás is ingyenes lehet. De ezt még nagyon feltételes módban kell kezelni, hiszen egy hivatalosan be nem jelentett operációs rendszer kódjáról van szó, amelynél egy konfigurációs csomag, a Pkeyconfig tartalma alapján jutottak az előbb említett következtetésre.

Hogy milyen lesz a Windows 11 élesben? Az alábbi videóból kiderül:

Hasonló opcióra a Windows 10 esetében is lehetőség volt, azaz legális Windows 7, 8, illetve 8.1-es operációs rendszerről ingyen lehetett az új kiadásra váltani. Elvileg ez a promóció csak 2016-ig élt, de igazából még ma is ki lehet aknázni a benne rejlő lehetőségeket, ha az említett régebbi operációs rendszerekhez rendelkezünk legális termékkulccsal.

Persze egyelőre azt sem lehet elvetni, hogy a Windows 11 akár fizetős frissítés formájában is érkezhet a régebbi operációs rendszerek használói számára, így nekik először ingyenesen kéne majd Windows 10-re, onnan pedig Windows 11-re frissíteniük – de ez még mindig csak feltevés.

A Windows 7 esetében a hivatalos támogatás már lejárt 2020. januárjában, a Windows 8.1 pedig már csak 2023 januárjáig kap frissítéseket. Időközben az is kiderült, hogy a Windows 10 hátralévő napjai is meg vannak már számlálva, hiszen az éppen elérhető legmodernebb Windows csak 2025 októberéig kap terméktámogatást.

Egyelőre eléggé sok a bizonytalanság, de következő héten minden fontosabb részletről lehullhat a lepel, ugyanis a jó előre beharangozott előadást 2021. június 24-én tartják. A legfontosabb információkkal természetesen részletes hír keretén belül jelentkezünk majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap