Ilyen lesz a Windows 11 Pro? – Kiszivárgott néhány kép és videó

Az új felhasználói kezelőfelület egyes elemei a Windows 10-re emlékeztetnek, de a parkolópályára tett Windows 10X megoldásai is felbukkannak a dizájnban.

Ilyen lesz a Windows 11 Pro? – Kiszivárgott néhány kép és videó

A Microsoft 2021. június 24-én megmutatja, milyen lesz a Windows következő generációja, ám azzal kapcsolatban egyelőre még nem árultak el semmi hivatalosat, hogy nagyjából mire számíthatunk. Több apró jel is utal arra, hogy akár a Windows 11 bemutatására is sor kerülhet: a rendezvény meghívóján felbukkan a 11-es szám, az esemény helyi idő szerint 11 órakor kezdődik, egy új videó pedig pontosan 11 perc hosszú lett – túl sok ez ahhoz, hogy véletlenről legyen szó.

Egyesek szerint az is benne van a pakliban, hogy a Microsoft csak fel szeretné korbácsolni az érdeklődést, és végül nem a Windows 11-et, hanem a Windows 10 alaposan átdolgozott kezelőfelülettel ellátott változatát mutatják be – ez igazából elsőre hihető lehetne, ám a sok 11-es miatt nagy csalódást okoznának vele.

Galéria megnyitása

Nemrégiben viszont kiszivárgott néhány kép a kínai Baidu virtuális hasábjain, majd elvileg a teljes Windows 11 is megjelent online, így ízelítőt kaphatunk mindabból, ami a nem is oly távoli jövőben érkezhet. A megújult felhasználói kezelőfelület sok hasonlóságot mutat a Windows 10 jelenlegi kezelőfelületével, igaz, nagyon sok minden változik, valamint a Windows 10X egyes elemei is felbukkannak itt-ott.

A Start menü például sokkal kevésbé tűnik már menünek az új rendszerben, mint jelenleg: egy külön ablakként foghatjuk fel, ami különböző ikonokat és műveleteket tár elénk – valahogy úgy, mint a macOS Finder. A tálca is átalakul, ugyanis az ikonok középre rendezve jelennek meg, a rendszertálca azonban továbbra is jobbra pozicionálva foglal helyet, és az óra sem tűnik el onnan.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A Windows Explorer felhasználói kezelőfelülete a szokásos szalagos kivitelt használja, ám az összkép frissebbnek hat, új ikonokkal, az ablak pedig egytónusú színvilágot prezentál, lekerekített sarkokkal. A legutóbbi Windows 10 frissítés részeként érkező „News and Interests” menü szintén megújul, sokkal gazdagabbá válik, már ami a tartalmakat illeti.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Összességében a felhasználói kezelőfelület változása szembetűnő, de talán nem elég ahhoz, hogy egy nagy önálló kiadást kitegyen, például ahhoz, amit a Windows 11-től vár a többség. A lényegi változás persze a színfalak mögött keresendő, ugyanis a következő generációs Windows a hírek szerint új (feladat)ütemezőt kap, amely már felkészült a hibrid Intel és AMD processzorok fogadására – utóbbiak a big.LITTLE koncepciót követve energiahatékonyságra és teljesítményre hangolt processzormagokkal érkeznek majd.

Galéria megnyitása

Hogy végül 2021. június 24-én pontosan mire számíthatunk, az a fentiekből nagy vonalakban már látható, ám az egyelőre kérdés, hogy az átalakított felhasználói kezelőfelület és a motorháztető alatt elvégzett módosítások miatt történik-e verzióváltás, vagy sem. A jelek egyre inkább arra mutatnak, hogy igen, de erre majd csak a hivatalos bejelentés adhat megnyugtató választ.

A fentiek videó formájában is megtekinthetőek, sőt, az alábbiakban a Windows 11 indulásakor hallható hangeffekt is kiszivárgott már.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap