Valódi Google mobil lett a Pixel 3

Valódi Google mobil lett a Pixel 3

A Google nagyon régóta készít referencia okostelefonokat. Kezdetben Nexus márkanév alatt futottak ezek, és mindig egy-egy adott Android partner fejlesztette a készülékeket. A Nexusok néhány esetben szinte csak átcsomagolásai voltak más okostelefonoknak (pl. a Samsung Galaxy S és a Nexus S) azzal a fő különbséggel, hogy a tiszta Android operációs rendszer futott rajtuk. Ezt követően jött a nagy váltás, amikor a Google bejelentette az első Pixel generációt 2016-ban. Ezeknél azt mondta a keresőóriás, hogy már saját tervezésűek, de valójában még itt is erős volt a partneri jelenlét, ahogy a Pixel 2 szériánál is, ahol a HTC és az LG segítette teljes mellszélességgel a Google munkáját. A valódi áttörés a színfalak mögött lényegében csak most történt meg.

Galéria megnyitása

A Pixel 3 és a Pixel 3 XL elvileg már lényegében úgy jött létre, mint az Apple esetében az iPhone. Ezeket a referencia okostelefonokat már valóban a Google szakemberei tervezték meg, nem pedig más, tapasztalt gyártók munkatársai a Google instrukciói alapján. A gyártásért pedig mind a kettő mobilnál a Foxconn felel, akinek az üzemeiben egyebek mellett az iPhone-ok jelentős része is készül. A Pixel csapat által tervezett készülékek esetében még azt is hozzá kell tenni, hogy ebbe még nem tartoztak bele azok a fejlesztők, akiket a HTC-től kvázi frissen vett át egy korábbi felvásárlás alkalmával a Google. És hogy miért nem segítette a Pixel 3 esetében a HTC a Google-t? Nos, állítólag ennek az az oka, hogy bizonyos felépítésbeli változásokkal a HTC szakemberei nem értettek egyet, de részleteket nem ismerünk ennek kapcsán. (A következő körben viszont már a Pixel csapat tagjaiként az ex-HTC mérnökök is beszállhatnak majd a munkába.)

A „Made By Google” szlogen tehát ezúttal tényleg tökéletesen megállja a helyét a Pixel okostelefonoknál, az pedig már csak a későbbiekben fog eldőlni, hogy a minőség terén mit fognak mutatni ezek a készülékek. Sajnos a Pixel 2 és a Pixel 2 XL finoman szólva sem sikerült problémáktól mentesre, szóval remélhetőleg ezúttal jobb lesz a helyzet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap