Google: nagyobb kijelzőkkel és jobb kamerákkal futottak be az új Pixelek

A Pixel 3 és a Pixel 3 XL okostelefon is tartogat érdekességeket, a mobilok az elődeiknél jobban bírják a vizet is, és már vezeték nélkül is lehet őket tölteni.

Google: nagyobb kijelzőkkel és jobb kamerákkal futottak be az új Pixelek

A Google új generációs Pixel mobiljaival kapcsolatban nagyon sok információ szivárgott ki előzetesen, a Pixel 3 XL modellel szinte komplett tesztek is akadtak már a nyár során, de csak most futott be hivatalosan a két új készülék. Titkuk nem sok maradt mostanra, de lássuk összefoglalva, milyen képességeket vonultatnak fel a szerkezetek.

A Pixel 3 esetében a tervezők maradtak a 18:9-es képaránynál, és így nem kell számolni bemetszéssel sem, a Pixel 3 XL esetében viszont már egy egészen nagy „félsziget” lóg bele a kijelzőbe, amit valószínűleg nem fognak kritika nélkül hagyni az érdeklődők. A kisebbik mobilnak az előlapján egy 5,5 hüvelykes, 2160 x 1080 képpontos felbontású megjelenítő található, a nagyobb pedig már 6,3 colos, 2960 x 1080 pixeles panelt foglal vékony kávába. Az alap minden esetben OLED technológiás, és egyaránt Gorilla Glass 5 üveg oltalma alatt állnak az új Pixelek. A referencia masinák az Android 9.0 operációs rendszer vonultatják fel, és erről igazából a bemutató során nem is beszélt részletesebben a Google. Ellenben kiemelte a vállalat a Google Assistant és a Google Lens szolgáltatásokat, ezek a tervek szerint jelentősen hozzájárulnak majd a lehető legjobb felhasználói élmény eléréséhez. A digitális asszisztens már a hívások kezelésekor is munkára fogható majd, a Lens pedig már közvetlenül a kamerából érhető el, és a korábbinál több lehetőséget nyújt majd például vásárláskor.

Galéria megnyitása

Egy ideig úgy tűnt, hogy a Pixeleknél nem lesz duálkamera, de végül ez nem így alakult. A Pixel 3 és a Pixel 3 XL is ilyen modult kapott, csak éppenséggel nem a hátoldalára, hanem a frontjára. Kettő darab 8 MPixeles egység van a fedélzeten, az egyik normál lencserendszerrel (28 mm) lett ellátva az egyszerű szelfik alkalmára, a másik pedig már szélesebb látószögű 19 milliméteres a gyújtótávolsága (ekv. 35 mm). A videohívásoknál Full HD minőséget lehet kilátásba helyezni megfelelő infrastruktúra mellett. A mobilok hátára egy 12,2 megapixeles fotók megörökítésére alkalmas egység került, ami 1/2,55 hüvelykes fizikai mérettel rendelkezik. A főkamera mindkét esetben kapott optikai és elektronikus stabilizálást, F/1.8-as a rekesznyílás, és itt már Dual Pixel AF eljárás teljesít szolgálatot. Mozgóképfelvételek megörökítésekor Ultra HD minőséggel lehet majd számolni, és van lassított mód 720p-ben 240 FPS-sel vagy 1080p-ben 120 FPS mellett. Természetesen a LED-es villanó biztosított, így akár teljesen sötétben is lehet a mobilokkal fotózni vagy videózni. A kamera alkalmazásának több olyan funkciója is van, amelyeknél MI gyorsítás érhető tetten. A Top Shot kiválasztja a legjobban sikerült fotókat például egy sorozatból, a Night Sight az esti fotózást segíti, a Super Res Zoom pedig igyekszik a digitális zoomolásnál feljavítani a képek minőségét.

Galéria megnyitása

A Google Pixel 3 és a Pixel 3 XL párosa a Qualcomm Snapdragon 845 mobilplatformot vonultatja fel, de érdekes módon a gyárinál alacsonyabb órajelen fog üzemelni, amit azzal magyarázott a vállalat, hogy így jelentősen jobb lesz a hatékonysága. Ez a 10 nm-es csíkszélességen gyártott megoldás itt 2,5 és 1,6 GHz-es Kryo 385 Gold és Silver processzormagok kvartettjeit foglalja magában – gyárilag 2,8 és 1,8 GHz-esek a feldolgozók. A grafikus feladatok felelőse az Adreno 630 IGP és említést érdemel még a Hexagon 685 DSP is, ami elengedhetetlen kelléke az AI Engine támogatásnak. Korábban a Google használt egy Pixel Visual Core nevű egységet is, de itt most erről nem esett szó (egyelőre), van viszont a fedélezten egy Titan biztonsági chip. A készülékek rendszermemóriája 4 GB-os méretet öltött, ami a Google meglátása szerint elegendő a kiváló felhasználói élmény biztosításához. A háttértár kapacitását tekintve választani lehet majd 64 és 128 gigás kivitelek közül, a bővítési lehetőségről itt le kell mondani, szóval a vásárlóknak jól meg kell majd fontolniuk, hogy melyik konstrukció mellett teszik le a voksukat. Az okostelefonok 1 Gbps-os letöltési sebességet támogató 4G LTE hálózati modemmel jönnek, és nem lesznek híján a VoLTE támogatásnak sem. Ezen felül számolni lehet még NFC chippel, 802.11 a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő Wi-Fi-vel, aptX HD kiterjesztéssel is megtoldott Bluetooth 5 modullal, és A-GPS vevővel, ami a BeiDou, a GLONASS és a Galileo rendszerekre is képes támaszkodni.

Galéria megnyitása
A képen a Titan biztonsági chip látható kiemelve

A Google ezúttal is fémből és üvegből alkotta meg szerkezetek házát, és borítékolhatóan nem lesz probléma a felépítés minőségével. A Pixel 3 145,6 x 68,2 x 7,9 milliméteres vonalakkal határolt, a Pixel 3 XL pedig már 157,9 x 76,7 milliméteres felületű és 7,9 milliméterre emelkedik ki a síkból. Ami az eszközök tömegét illeti, a Pixel 3 148 grammot nyom, a Pixel 3 XL pedig 184 grammos lett. A termékek IP68 minősítéssel rendelkeznek, szóval egészen jól bírják a vizet, a por pedig egyáltalán nem juthat be a házukba. Az okostelefonoknak a hátoldalán található az ujjlenyomat-olvasó, amivel pillanatok alatt feloldhatják majd a mobilt az illetékesek, és ezt lehet majd akár használni a fizetések hitelesítésekor vagy egyéb esetekben is. A szerkezeteknek a keretére csak C-típusú USB csatlakozó került, ami az USB 3.1 szabványnak is megfelel, ami mindenképpen jó hír, az viszont már kedvét szegheti néhány érdeklődőnek, hogy 3,5 milliméteres aljzatot nem érdemes keresni rajtuk. Az akkumulátor kapacitás a Pixel 3 esetében 2915 milliamperes, míg a Pixel 3 XL hátlapja alá egy 3430 mAh-s telepet zsúfoltak a tervezők. Az üzemidő egyik esetben sem lesz kimagaslóan jó, viszont biztosított a gyorstöltés támogatás (18 W), így legalább nem fog hosszú időbe telni, hogy újult erőre kapjanak a mobilok. Kiemelendő még, hogy már van vezeték nélküli töltés támogatás, méghozzá 10 wattos teljesítménnyel, és a Google készített egy saját töltőpadot is Pixel Stand néven.

A Pixel 3 64 GB árcéduláján 800 dolláros (860 euró) összeg szerepel majd, a nagyobb tárkapacitásért pedig 100 dolláros (100 euró) felárat kell kifizetni, a Pixel 3 XL a 64 GB-os kivitelben 900 dollárért (960 euró) fogja kelletni a bájait, és itt is 100 dollárral (100 euró) kerül többe a 128 gigás változat, vagyis éppen 1000 dollárig (1060 euró) kúszik fel az ára. Azok, akik előrendelik a masinákat, hat hónapos YouTube Music előfizetést kapnak ajándékba a három évre szóló, korlátlan Google Fotók előfizetés mellé. A szerkezetek október 19-én kerülnek a boltokba az Egyesült Államokban, az európai forgalmazás pedig november másodikán indul. A Pixel Stand vezeték nélküli töltő 80 dollárba fog kerülni, szóval ezt meglehetősen drágán méri a cég.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap