Stílusos USB-s és SATA-s SSD a Kingstontól

Az RGB LED-es HyperX Fury RGB mellett a HyperX Savage EXO külső SSD is bemutatkozott.

Stílusos USB-s és SATA-s SSD a Kingstontól

RGB LED-es világítással ellátott SSD-k bújtak elő a kalapból

A HyperX egy különleges termékkel,a Fury RGB SSD-vel rukkolt elő, amit a Computex alkalmával már megvillantottak. Egy egyszerű SATA 6 Gbps-os SSD meghajtóról van szó, ami ráadásul nem is 7, hanem 9,5 milliméter magas, sebesség terén pedig teljesen átlagos – cserébe viszont tud valamit, amit egyik kereskedelmi forgalomban lévő társa sem nyújt. Ez nem más, mint az RGB LED alapú világítás, ami két darab diffúzoron keresztül árasztja el színes fénnyel közvetlen környezetét. A NYÁK lapon a szokásos SSD vezérlő és NAND Flash chipek mellett ezúttal nem kevesebb, mint 75 darab RGB LED alapú fényforrás is helyet kapott, amelyek a mellékelt négytűs kábelen keresztül az adott alaplap és rendszer fényeivel is egyszerűen szinkronizálhatók. A meghajtó hátoldalán lévő Micro-USB portba illeszkedő kábel nem csak négytűs, RGB tüskesorhoz passzoló csatlakozót kapott, hanem egy RGB tüskesort is, így van mód további RGB LED világítással szerelt eszközök felűzésére is (Daisy-Chain).

Galéria megnyitása

Maga az SSD alapjában véve nem egy sebességbajnok, néhány teljesítményadatát pedig egyszerűen el is hallgatja a gyártó. A Marvell 88SS1074-es vezérlőt használó SSD egy DRAM nélküli megoldás, vagyis SLC módba programozott TLC NAND Flash tárhelyet használ az írási feladatok gyorsítására. A memórialapkák 64-rétegű BiCS3 TLC NAND Flash alapú megoldások, amelyek a Toshiba gyárában készülnek. Az adattároló ismert tulajdonságairól az alábbi táblázat ad tájékoztatást.

Galéria megnyitása

A HyperX Fury RGB SSD sorozat tagjai különálló meghajtó és Upgrade Bundle formájában egyaránt elérhetőek lesznek, utóbbiaknál egy USB-s külső ház, egy USB kábel, egy multifunkciós csavarhúzó, valamint egy beszerelő keret is lapul a csomagban, amellyel 3,5 hüvelykes asztali bővítőhelyre szerelhetjük az adott meghajtót.

Galéria megnyitása

A 3 év korlátozott jótállással érkező Fury RGB sorozat tagjainak listaárait a fenti táblázat tartalmazza.

HyperX Savage EXO

A Kingston gamer kiegészítőket és eszközöket gyártó részlege egy új, külső SSD-vel is előrukkolt, amely USB 3.1 Gen2 Type-C portot használ, így remek teljesítménnyel kecsegtet. A kompakt külső adattároló a HyperX Savage EXO nevet viseli, adattároló kapacitás terén pedig kétféle opció közül lehet választani: 480 és 960 GB.

A 123,82 milliméter hosszú, 48,61 milliméter széles és 10,24 milliméter magas SSD elegáns dizájnnal érkezik, tömege pedig nem több 56 grammnál. Az adott rendszerhez USB Type-C vagy USB Type-A kábelen keresztül csatlakozhat, ugyanis kétféle kábelt kapunk hozzá. Az sajnos nem derül ki a gyártó hivatalos weboldalán található információkból, hogy milyen SSD lapul a házban, így a vezérlő és a csatoló típusát egyaránt homály fedi. Annyi biztos, hogy 64-rétegű Toshiba BiCS3 TLC NAND Flash memóriachipeket alkalmaz az adattár, adatátviteli sebességek terén pedig 500 MB/s-os olvasási- és 480 MB/s-os írási tempóra kell felkészülni. Ezek alapján erősen valószínű, hogy nem PCI Express 3.0 x2-es, hanem csak egy SATA 6 Gbps-os M.2-2280-as SSD kártya lapul a házban, hiszen PCIe 3.0 x2 alapokon egy ilyen termék 900-980 MB/s körüli adatátviteli tempó elérésére lehetne képes – például ebben a külső házban, amiről nemrég írtunk.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az első tesztek alapján az olvasási tempó nagyon jó, írás esetében azonban csak rövid ideig marad érvényben a 400 MB/s körüli érték, ugyanis az SLC módba programozott TLC NAND Flash alapú írási gyorsítótár hamar betelik, utána pedig 100 és 200 MB/s közötti sebességre számíthatunk, ami a korábbi 3D TLC NAND Flash alapú meghajtók tesztjei alapján nem egy nagy meglepetés.

A 3 év korlátozott jótállással érkező külső SSD rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A 480 GB-os modell 127,99 dollárba, 960 GB-os társa pedig 249,99 dollárba kerül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap