USB 3.1-es portra illeszti az M.2-es SSD-t a MyDigitalSSD

Az M2X modell egy PCI Express 3.0 x2 -> USB 3.1 Gen2 hídchip segítségével köti össze a két csatolótípust és az SSD hűtéséről is gondoskodik.

USB 3.1-es portra illeszti az M.2-es SSD-t a MyDigitalSSD

A MyDigitalSSD műhelyében egy érdekes kis kiegészítő készült, amely a PCIe NVMe csatolót használó M.2-es SSD kártyákat veszi célba. Az MX2 USB 3.1 Gen2 M.2 Enclosure névre keresztelt kis kiegészítő fekete alumíniumház formájában érkezik és egyben hűtőbordaként is funkcionál, így a benne lapuló M.2-es SSD nem melegszik túl. Belsejében maximum M.2-2280-as formátumú SSD kártya fér el, de a SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használó AHCI modellek nem működnek vele, ezt fontos kihangsúlyozni.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A ház tartalmaz egy JMicron JMS583-as hídchipet, ami az M.2-es slot PCI Express csatolóját USB 3.1 Gen2 csatolóra kapcsolja, vagyis 10 Gbps-os adatátviteli sávszélességet biztosít az SSD kártya számára. Az UASP protokollt is támogató eszköz „csak” PCI Express 3.0 x2-es csatolót biztosít az SSD számára, ám mivel külső, könnyedén hordozható meghajtóról van szó, ez is bőségesen elegendő lehet ahhoz, hogy nagyobb méretű állományokat vihessünk magunkkal egyik helyről a másikra, majd az USB 3.1 Gen2 porton keresztül viszonylag gyorsan áttölthetjük őket az adott rendszerre. Arról nem esett szó, nagyjából milyen adatátviteli tempóra számíthatunk, ám ez végső soron úgyis attól függ majd, milyen SSD kártyát szerelünk a házba.

Galéria megnyitása

Maga a ház egyébként teljes egészében az USB 3.1 Gen2 portra támaszkodik, vagyis nem csak az adatátvitel, de a tápellátás is egyetlen kábelen keresztül történik. Annak érdekében, hogy ne csak az USB-C porttal ellátott eszközökkel használhassuk az újdonságot, egy USB Type-A csatlakozóval szerelt kábelt is kapunk, így a külső SSD többféle konfigurációval is kompatibilis lehet.

A gyors külső SSD-k „építésére” használható M2X ház már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára 40 dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap