Újabb videón a hajtogatható Xiaomi okostelefon

A három részre tagolódó szerkezet minden eddigi hajtogatós mobilnál érdekesebbnek ígérkezik.

Újabb videón a hajtogatható Xiaomi okostelefon

A Samsung és a Huawei már bemutatta az összehajtható okostelefonját, és egyre többször lehet találkozni olyan hírekkel, felvételekkel, amelyek a Xiaomi hajtogatós készülékével kapcsolatosak, ez alapján nem lenne meglepő, ha ez a vállalat lenne a harmadik, aki ilyen megoldással rukkol elő. Ráadásul az érkező készülék több szempontból is érdekesnek ígérkezik.

A Xiaomi első embere, Lin Bin korábban már megosztott a közösségi oldalán egy olyan felvételt, amin látható volt mozgás közben a cég fejlesztés alatt álló hajtogatós eszköze. Most pedig egy másik videó jelent meg, amin ugyanezt a szerkezetet lehet látni szintén működésben. A Xiaomi terméke nem hasonlít a Huawei és a Samsung konstrukciójára sem, ez ugyanis nem félbe hajtható megjelenítőnek ad otthont, hanem olyannak, aminek a kettő szélét egyenként lehet behajtani a hátlapra, szóval három részre tagolódik. Ennek a megoldásnak megvan az az előnye, hogy nem feltétlenül kell az egész képernyőfelületet használatba venni, hanem előre lehet hajtani csak az egyik oldalát, ha annyi is elegendő, például egy térkép megtekintéséhez, filmezésnél viszont már teljesen széthajtva használható az okostelefon.

A Samsung és a Huawei konstrukciójához hasonlóval több gyártó is próbálkozik, de olyan kialakítást, amivel a Xiaomi készül előállni, nem igazán lehet hallani pletykák szintjén sem. Szóval azzal biztosan nem vádolhatóak a fejlesztők, hogy mástól vették volna az ötletet ehhez a kialakításhoz. A videón szereplő készülék nem olyan vékony, mint a Mate X, és a kávája is vastagabb egy kicsivel, de összességében eléggé látványos. A szerkezet grafikus felhasználói felülete szépen alkalmazkodik a hajtogatáshoz, de a tempó mindenképpen lehetne jobb, amivel az átalakításokat lereagálja; jól látszik, hogy másodpercek telnek el, mire alkalmazkodik az „zárt” állapotához. A videóból az is kiderül, hogy számolni lehet gesztusvezérléssel, és a MIUI már egészen jól tud idomulni a különleges környezethez.

Korábbi információk alapján a kínai gyártó úgy kalkulál, hogy a második negyedévben be tudja majd mutatni a hajtogatós eszközét, szóval jó esély van arra, hogy júniusig meg fog jelenni a videón látható masina. Arról is szó esett, hogy a Xiaomi olyan készülékkel szeretne előállni, ami feleannyiba kerül, mint a Galaxy Fold, nagyjából 1000 dollárt kóstálhat majd alapkivitelben. Az eszköz fejlesztésében pedig állítólag a Visionox segíti a Xiaomi munkáját.

Érdekesség egyébként a három részből összeálló mobil kapcsán, hogy iparági értesülések szerint a hajtogatós mobilokat a zsanérok is jelentősen drágítják, és ebből a szempontból ez nem éppen egy előnyős megoldás. A Xiaominak így kettő zsanért is bele kell pakolnia a szerkezetbe, ami dupla költséggel jár, és mivel a jelentések szerint ezeknek az ellátása sem túl jó, így még kevesebb mobil készülhet vele. Ez bizony ellentmondásos az alacsony árról szóló hírekkel. Kíváncsian várjuk, hogyan alakul az összehajtható gépek körében is különlegesnek ígérkező megoldás sorsa.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap