Újabb NAVI 14 alapú videokártyák érkezésére számíthatunk?

Az AMD GPU driverben lévő 14 eszközazonosító erre utal, hiszen ezek közül egyelőre csak kettőhöz lehet konkrét termékeket kötni.

Újabb NAVI 14 alapú videokártyák érkezésére számíthatunk?

Az AMD nemrégiben mutatta be első NAVI 14 alapú videokártyáit, amelyek a Radeon RX 5500-as és a Radeon RX 5500M sorozatot erősítik. Az újdonságok várhatóan valamikor a negyedik negyedév folyamán jelennek meg, legalábbis az ígéret így szól, de várható ajánlott végfelhasználói áraikkal kapcsolatban egyelőre nem osztott meg információkat a gyártó.

Úgy tűnik, hogy nem csak két modell alapoz a NAVI 14-es GPU-ra, hanem 12 másik is, legalábbis erre utal KOMACHI_ENSAKA felfedezése, aki egy új driverben nem kevesebb, mint 14 olyan eszközazonosítóra bukkant rá, amelyek NAVI 14 alapú megoldásokra utalnak. Ezek közül a 7340:C7 és a 7340:C1 eszközazonosító a Radeon RX 5500 és a Radeon RX 5500M modellekhez tartoznak, a többiről azonban egyelőre nem sokat tudni.

Galéria megnyitásaEgyes eszközazonosítók már felbukkantak néhány publikus teszt-adatbázisban, mint például a 7341:00 és a 7340:CF is. A 7341:00 esetében 8 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memóriát társítottak a GPU mellé, míg a 7340:CF esetében csak 3 GB-nyi GDDR6-os fedélzeti memória áll rendelkezésre. Mivel a Radeon RX 5500-as sorozat asztali változata 8 GB-nyi memóriával is elérhető lesz, így a 7341:00 eszközazonosító jó eséllyel azt a modellt takarhatja.

Augusztus folyamán egyébként az AMD egyik fő partnere, a Sapphire már bejegyeztetett az ECC-nél néhány Radeon RX 5500-as modellt, amelyek között a Radeon RX 5500 XT, a Radeon RX 5550 és a Radeon RX 5500 XT egyaránt jelen volt.

A jobb oldalt látható eszközazonosítók egy része ezekhez a modellekhez kapcsolódhat, míg a fennmaradó bejegyzések egyedi videokártyákra utalhatnak, amelyek egyebek mellett az Apple számára készülhetnek. És persze az is benne van a pakliban, hogy a bejegyzések egy része csupán prototípusokat takar, amelyekből sosem készül piacra szánt verzió.

Idővel kiderül, milyen NAVI 14 alapú videokártyákkal rukkol még elő az AMD, ám előbb jó eséllyel a Radeon RX 5500-as asztali videokártyák árazásáról hull le a lepel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap