Újabb mobilok Android 10 frissítéséről beszélt a HMD Global

Ezúttal az olcsó, alsókategóriás készülékek kerültek terítékre az Android 10 (Go edition) megjelenése kapcsán.

Újabb mobilok Android 10 frissítéséről beszélt a HMD Global

A HMD Global készülékei kapcsán már piackutatás is megerősítette, hogy az egyik legjobb választás, ha valaki olyan androidos okostelefont szeretne, ami sokáig kap frissítéseket. Szinte minden Nokia megkapta még az Android 9.0 operációs rendszert, azok a modellek is, amik 2017 legelején debütáltak. És bár az Android 10 már nem fog minden megjelent készüléket érinteni, nagyon sok masinára el fog készülni.

A finn alakulat elsősorban annak köszönheti a sikerét, hogy szinte a teljesen szűz Android operációs rendszert nyújtja, és hosszan tartó frissítéseket ígér az Android One platform keretében. És nem elsősorban a felsőkategóriás mobiljainál gondoskodik a frissítésekről, hanem minden árkategóriára kiterjedő támogatást biztosít. Ennek köszönhető az, hogy ezúttal már Android 10 (Go edition) frissítési listáról számolhatunk be. A HMD Global egyetlen modell (Nokia 2) kivételével minden alsókategóriás okostelefont a fapadosabb Android kiadással vértezett fel. És ezek mindannyian meg is kapják az Android 10 fogyókúrára fogott változatát a Go programcsomaggal.

Galéria megnyitása

Az Android 10 (Go edition) jobb memóriakezeléssel érkezik, ami 10 százalékkal gyorsabb appváltást eredményezhet. A telepítését követően pedig nemhogy kevesebb, hanem még inkább több lehet majd az okostelefonokon a szabad hely, ugyanis maga a rendszer az előre telepített alkalmazásokkal a Google elmondása alapján nagyjából feleakkora lett. Van már egy olyan fájlkezelő alkalmazás is, ami intelligens ajánlásokat tud majd tenni a hely felszabadítására a belakott eszközöknél. És akadnak olyan fejlesztések, melyekkel lentebb lehet faragni az adatforgalmat, ilyen az új P2P megosztás és a jobb adatmenedzselő felület. A biztonság terén pedig az Adiantum titkosítás bevezetése hozhat előrelépést olyan mobiloknál, ahol az AES nincs hardveresen gyorsítva.

Az első okostelefon a HMD Global kínálatában, amire elérhető lesz frissítéssel az Android 10 (Go edition), a Nokia 1 Plus lesz, ez az idei év februárjában jelent meg gyárilag az Android Pie (Go edition) operációs rendszerrel a fedélzetén. Ezt fogja követni a Nokia 2.1 2018 májusából, melynek ez a főverziós frissítés már a második lesz, mivel eredetileg az Android 8.1 Oreo (Go edition)-nel került a boltok polcaira, és hasonló cipőben jár a Nokia 1 is, ami utolsóként fog frissítést kapni az olcsóbb eszközök körében.

Galéria megnyitása
Az egyik frissítésre váró modell, a Nokia 2.1

És hogy mikor jön majd a szóban forgó frissítés? Nos, a Nokia 1 Plus esetében előre láthatólag még 2020 első negyedévében érkezhet a frissítés, a Nokia 2.1 és a Nokia 1 pedig valószínűleg 2020 második negyedévében frissülhet. Szóval arról azért nincs szó, hogy egyhamar elkészül a mobilokra az új rendszer, de a lényeg, hogy biztosan lesz. Természetesen az előre jelzett időpontok csak iránymutatásra szolgálnak, néhány hetes, hónapos eltérésekkel mindig kalkulálni kell régiók és szolgáltatók függvényében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap