Újabb érkező Intel processzor bukkant fel, a Core i7-10700F

Az aktív iGPU nélküli modell egész jó teljesítményt ért el a Cinebench R20 tesztben, így már csak az a kérdés, milyen árcédula kerül rá.

Újabb érkező Intel processzor bukkant fel, a Core i7-10700F

A Core i7-10700K és a Core i9-10900 mellett most egy harmadik modellről, a Core i7-10700F-ről is érkezett némi információ. Mivel a termék nevében szerepel az „F” jelölés, így biztosra vehetjük, hogy aktív iGPU nélküli modellről van szó, ami a „K” jelölés hiánya miatt még szorzózáras felépítéssel is érkezik. Az újdonság ezeknek köszönhetően költséghatékonyabb lehet, mint a Core i7-10700K, vagyis szélesebb felhasználói rétegek gondolkodhatnak majd el a megvásárlásán.

A Core i7-10700F várhatóan 2,9 GHz-es magórajelen üzemel majd, felépítés terén pedig egy 8 maggal és 16 szállal rendelkező megoldásról van szó, csak úgy, mint a Core i7-10700K esetében, viszont a maximális Turbo Boost órajel egészen biztosan nem ér el 5,3 GHz-ig, mint az említett modellnél, annál szerényebb lesz – a pontos érték jelenleg nem ismert.

Az viszont kiderült a koreai Quasarzone szivárogtatásának köszönhetően, hogy az új processzor nagyjából mire képes Cinebench R20 alatt. Az egy szálon futó teszt alkalmával 492 pontot kapott az újdonság, azaz nagyon közel van a RYZEN 7 3700X teljesítményéhez, amely legutóbbi cikkünk szerint 502 ponton teljesített. A több szálon futó teszt alkalmával 4781 pontot sikerült teljesítenie a terméknek, vagyis ezen a téren már a RYZEN 7 3700X előtt teljesíthet, valamint a Core i9-9900K-tól sincs nagyon lemaradva, utóbbi ugyanis 4960 pont körüli teljesítményre képes – ismét csak saját korábbi tesztünkre hivatkozva.

Galéria megnyitása

A teszteredményeken kívül semmi egyéb sem szivárgott ki, így nem tudható, pontosan milyen tesztkörnyezetben dolgozott a processzor, pedig a tiszta képhez ezekre az adatokra is feltétlenül szükség lenne, hogy egyértelműen össze lehessen hasonlítani az új eredményeket a korábbiakkal.

A Comet Lake-S sorozat tagjai várhatóan idén tavasszal mutatkozhatnak be, a rajt időpontja pedig már nem lehet túl messze, ugyanis egyre több szivárgás lát napvilágot, valamint a kínai Taobao platformon egy kereskedő korábban számos Comet Lake-S processzort kezdett árulni, igaz, a bejegyzések nagyon hamar eltűntek. Ez egy újabb jel arra, hogy a hivatalos rajt már tényleg nem lehet messze. A korábbi pletykák áprilisi megjelenésről árulkodtak, idővel kiderül, tényleg így lesz-e.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap