Új videokártyákkal készül az ASRock

A Phantom Gaming sorozat második generációs modellekkel bővül, 600-as sorozatú Radeonokról azonban egyelőre még nincs hír.

Új videokártyákkal készül az ASRock

Az ASRock az XFastest Network alkalmával megmutatta, mit tervez videokártya fronton az elkövetkező hónapok folyamán egészen 2019 februárjáig. Az útiterven mindössze három új videokártya szerepel, amelyek második generációs Phantom Gaming modellek lesznek, így típusjelzésükben szerepelni fog az „MK2” jelzés. A friss termékek között egy 8 GB-os Radeon RX 580-as, egy 8 GB-os Radeon RX 570-es és egy 4 GB-os Radeon RX 570-es videokártya lapul.

Az újdonságok várhatóan kissé átdolgozott hűtést kapnak, arról azonban nem esett szó, órajelek terén várható-e bármiféle változás. Videó kimenetek terén viszont biztosan változik a kép, ugyanis míg az első generációs modelleken egy dual-link DVI-D, egy HDMI 2.0-s és három darab DisplayPort 1.4-es csatlakozó sorakozott, addig az új videokártyák már egy dual-link DVI-D, két HDMI 2.0-s és két DisplayPort 1.4-es csatlakozót kapnak – vagyis az egyik DisplayPort helyére HDMI kimenet kerül.

Galéria megnyitása

Az útiterven nem szerepelnek 600-as sorozatú Radeon videokártyák, ami két dolgot jelenthet. A legegyszerűbb, hogy ezeket egyszerűen lehagyták az útitervről, ugyanis NDA alatt álló információkat csak szűk körben, olyanok között terjeszthet a cég, akik aláírták a titoktartást. A másik, hogy egészen egyszerűen nem érkeznek idén 600-as sorozatú Radeon videokártyák, vagyis ezek majd csak a következő év elején mutatkoznak be. A korábbi hírek szerint a friss, 7 nm-es csíkszélességgel készülő Vega 20 alapú termékek első körben az üzleti megoldások szegmensében mutatkoznak be, méghozzá Radeon Instinct sorozatú modellek formájában. A gamer termékek csak később érkeznek, de hogy pontosan mikor, arról a Computex alkalmával még nem beszélt az AMD.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap