Shop menü

ÚJ TELEVÍZIÓKKAL ÁLLT ELŐ AZ AMAZON, ÉS EGYRE SZÉLESEBB KÖRBEN LEHET EZEKET ELÉRNI

Az Amazon lefelé bővítette a kínálatát, ráadásul QLED technológiás megoldássokkal, ami különösen örömteli.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Új televíziókkal állt elő az Amazon, és egyre szélesebb körben lehet ezeket elérni

Nagyon szerteágazó az Amazon tevékenységi köre, a vállalat egyebek mellett saját televíziókat is forgalmaz, és a jelek szerint ez az üzlet jól mehet, ugyanis most érdekes újdonságok jöttek ezen a fronton. Azt is megtudhattuk, hogy a vállalat egyre több területen szállítja már a televíziókat, amik a cég saját szoftverét alkalmazzák.

Tavaly jelentett be először QLED technológiás televíziókat az Amazon, ahogy arról annak idején be is számoltunk, és most is ilyen megoldások kerültek terítékre. Az Omni QLED termékvonalat bővítette az Amazon, ami remek hír. Már a cég első készülékei nagyon jó ajánlatnak számítottak, most pedig arról számolhatunk be, hogy olcsóbb eszközök kerültek terítékre QLED technológiás panellekkel. Plusz egészen olcsó készülékeket is bejelentett a cég a Fire TV 2 széria keretei között.

Az Amazon 65 és 75 hüvelykes méretekben kezdte tavaly ősszel szállítani az Omni QLED készülékeket, most pedig befutott a hír, hogy jönnek a kisebb konfigurációk. Már egészen kicsi méretben is lehetősége lesz a felhasználóknek QLED készülék vásárlására. Eddig 65 col volt a legkisebb képátló, ami rendelkezésre állt, a továbbiakban viszont már 43 hüvelykes modell is rendelhető lesz kiváló minőség mellett.

Három friss opció érkezik, 43, 50 és 55 colos modellekkel bővíti az Amazon az Omni QLED termékvonalat.

Mindegyik televízió kiemelkedően jó fényerőre lesz képes, természetesen hátulról vannak megvilágítva az LCD panelek. Minden esetben biztosított a Quantum Dot technológia és a 4K Ultra HD felbontásról sem kell lemondani még a legkisebb méretnél sem. Sajnos pontos részleteket arról nem kaptunk, hogy a local dimming hogyan néz ki az egyes modellek esetén, de a legnagyobb modellben 96 zónára van osztva a FALD háttérfény.

Galéria megnyitása

Elmondta az Amazon, hogy ezek a modellek megkapták az Ambient Experience technológiát is, ami azt jelenti, hogy képesek lesznek folyamatos háttérműködésre úgy, hogy igazából csak akkor kapcsolnak majd be, amikor valaki tényleg van is a tévé előtt, feleslegesen nem mennek. A tévé a beépített szenzorok révén észlelni fogja, ha percek óta nincs semmi mozgás a helyiségben, és magától leáll, de amint beleki belép a szobába, elindul a képernyő. A háttérmódban megjelenhetnek a képen művészeti alkotások vagy okosotthonnal kapcsolatos információk, ennek az Alexa biztosítja a hátterét a Fire TV operációs rendszeren.

Galéria megnyitása

Az új Amazon Omni QLED televíziók árára is fény derült, és azt is tudjuk, hogy ezeket májusban kezdi szállítani a vállalat. Az 43 colos Omni QLED mindössze 450 dollárba kerül, az 50 colos 530 dollárt kóstál, az 55 hüvelykesért pedig 600 dollárt kell majd leszurkolni.

Azt is elmondta az Amazon, hogy jönnek az új Fire TV 2 szériás készülékek, amiket még olcsóbban megvásárolhatnak, akik nem tehetik meg, hogy sok pénzt áldoznak televízióra. Minden Fire TV 2 támogatja a HDR10 és a HLG tartalmak lejátszását, valamint Dolby hangzással szolgálnak, és a Fire TV rendszert futtatják az Alexával, amihez mikrofonos távkapcsoló is jár. Viszont ezek csak HD Ready felbontást nyújtanak.

Galéria megnyitása

A Fire TV 2 csak 200 dollárt kóstál 32 colos méretben, és jön belőle egy 40 hüvelykes változat is, ami még mindig csak 250 dollárért cserébe vehető birtokba.

Az Amazon egyre több piacon teszi elérhetővé a televíziókat, és Európában is elkezdi ezeket szállítani. Az Omni QLED és a friss Fire TV 2 széria mellett a középkategóriás Fire TV 4 termékcsalád is megvásárolhatóvá válik az Egyesült Királyságban és Németországban is. Ezek mellett pedig Mexikót is érinti a terjeszkedés.

Galéria megnyitása

Elmondta a vállalat a bejelentések kapcsán, hogy mostanra több mint 200 millió olyan eszközt adott el az Amazon, ami a Fire TV operációs rendszert használja. Ennek kapcsán pedig azt is megjegyezte, hogy a saját gyártású készülékek mellett TCL, Hisense, Xiaomi és más partnerek is építettek már a Fire TV-re az elmúlt évek alatt.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére