Shop menü

QLED TÉVÉVEL ÉS PRÉMIUM TÁVIRÁNYÍTÓVAL RUKKOLT ELŐ AZ AMAZON

Az Fire TV széria legragyogóbb tagjával ismerkedhetünk meg, amit lehet majd kezelni az ugyancsak új Alexa Voice Remote Próval is.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
QLED tévével és prémium távirányítóval rukkolt elő az Amazon

Az Amazon egyre szélesebb kínálatot vonultat fel a multimédiás eszközökből, és nemcsak a termékek mennyisége emelkedik, hanem azok minősége is. A vállalat büszkén mutatta be a Fire TV Omni QLED televízió szériáját, és mellé csapta az Alexa Voice Remote Pro távirányítót is, már ami a bemutatást illeti, mert egyébként ezt külön kell megvásárolni, nem tartozék.

Egy ideje már kínál televíziókat az Amazon, de a mostani modellek új mércét állítanak fel a Fire TV 4 és a Fire TV Omni családok után. Ahogy az Omni QLED sorozat neve előre vetíti, itt már QLED technológiás LCD megoldásokkal nézhetünk szembe. 65 és 75 hüvelykes méretekben lehet elérni az újdonságot, szóval meglehetősen nagy méretben fognak jönni a termékek. A felbontás minden esetben 4K Ultra HD, és 60 Hz-es üzemre képesek.

Galéria megnyitása

A QLED tévék esetében az ördög a háttérvilágításban rejlik elsődlegesen a QD réteg mellett. A Fire TV Omni QLED készülék egyébként IPS panelt használ, ami ezúttal kifejezetten magas fényerővel társul. Sajnos az nem derült ki, hogy mekkora a berendezés csúcsfénye, de az igen, hogy 80, illetve 96 zónára van osztva a világítás mérettől függően. Ennek köszönhetően jobb lesz a dinamikus kontraszt, bár azt is meg kell jegyezni, hogy ennél lényegesen több zónát használó tévék is vannak már – jóval drágábban.

Galéria megnyitása

Támogatja a készülék a HDR10, a HDR10+ Adaptive, a HLG, valamint a Dolby Vision IQ technológiákat is. A lejátszás során képes a televízió a környezeti fényt is figyelembe véve optimalizálni a megjelenítést a lehető legjobb látványvilág biztosítása érdekében. A legfrissebb Fire TV OS fut majd a szerkezeten, ami továbbra is Android alapú. Elérhető mobilra a Fire TV applikáció, melyen keresztül okostelefonról is lehet hangutasításokat adni a tévének, és elérhető több funkció.

Galéria megnyitása

Arról nem esett szó, hogy milyen a hardveres alap, de azt tudjuk, hogy a Wi-Fi és a Bluetooth támogatás biztosított lesz. Az internetet vezetéken is elérheti a tévé, kapott Ethernet csatlakozót, vagyis RJ-45-ös aljzatot. Rendelkezik több HDMI-vel, melyek között akad eARC-ot támogató megoldás is. Van továbbá USB és optikai kimenet is a hangrendszerek számára, ha az eARC nem lenne megfelelő a célra. A beépített hangrendszer 24 wattos összteljesítményű, sztereóban szólal meg készülék alapesetben, de próbál majd némi térhatást elérni a Dolby különböző megoldásait felvonultatva.

Galéria megnyitása

A Fire TV Omni QLED egy mezei Fire TV Alexa Voice Remote távirányítóval jön, ami Bluetooth-os és kapott mikrofont is, de nem különösebben érdekes, azonban erről kiválóan át tudunk kötni az ugyancsak most bemutatott Alexa Voice Remote Próra. Ez már egy olyan kapcsoló, amit lehet majd használni a legtöbb Fire TV berendezéssel, és rendelkezik háttérvilágítással. Az integrált mikrofon magasabb minőségű, ügyesebben értheti meg a kütyü a hangutasításokat, és csak akkor fog ez menni, amikor nyomva tartják az Alexa gombját, mert így biztonságos.

Galéria megnyitása

Támogatja a Remote Finder funkciót, van benne egy hangszóró, és hangutasításra a tévé ezen keresztül képes lesz bekapcsolni a riasztó hangját. Két testreszabható gomb van rajta, melyekre be lehet programozni például sűrűbben használt alkalmazások indítását. Mozgásérzékelővel is rendelkezik a kiegészítő, amikor kézbe veszik, magától bekapcsolhat a világítása, nem kell külön a világítás gombját keresni, vagy megnyomni bármit ahhoz, hogy a fények felkapcsolódjanak, és magától le is kapcsol.

Galéria megnyitása

Az Amazon Fire TV Omni QLED tévék 800 és 1100 dolláros áron kerülnek majd a boltokba 65, illetve 75 hüvelykes méretben, ami nagyon jó ajánlatnak számít. A prémium Alexa Voice Remote Pro távkapcsolóért pedig 35 dollárt kell pluszban kifizetni, ha valakinek a gyári eszköz nem felel meg.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére