Új rekord: 3500 dollár fölött is járt Ethereum árfolyama

És a jelek szerint van még esély további rövidtávú növekedésre, ugyanis a 3400 dolláros rekordot nagyon hamar egy 3500 dolláros csúcs követte.

Új rekord: 3500 dollár fölött is járt Ethereum árfolyama

A kriptovaluta-láz javában tombol, az árfolyamok sorra döntik a rekordokat, igaz, azért korrekcióra is volt már példa, amelynek folyamán igen nagy ijedtséget okozott a 10-20% közötti árfolyam-ingadozás, azóta viszont ismét emelkedő trendet figyelhetünk meg, legalábbis az Ethereum esetében biztosan.

A szóban forgó kriptovaluta május 4-én új rekordot ért el, már ami az árfolyamot illeti, ugyanis áttörte a 3500 dolláros szintet is, így 3530,39 dollár lett az új csúcs, ami hírünk írásakor még éppen érvényben van.

Galéria megnyitása

Ez igen komoly értéknövekedést jelent, hiszen 2020. május 3-án, azaz egy évvel ezelőtt még éppen csak a 215 dolláros szintet ostromolta az árfolyam, ám tavaly decembertől kezdve lendületes árfolyamnövekedés indult, ami még manapság is kitart.

Galéria megnyitása

Hogy mi a helyzet a többi kriptovalutánál? A Bitcoin árfolyama jelenleg éppen 55 000 dollár magasságában áll, ami a korábbi rekordhoz, a 64 829,14 dolláros csúcshoz képest jókora visszaesésnek minősül, igaz, 2021. április 26-án 47 500 dollár alatt is járt már az árfolyam, ahhoz képest azért jelentős erősödés következett be az elmúlt hetekben.

Galéria megnyitása

Az XRP esetében szintén nincs kiemelkedő erősödés, igaz, a 2021. április 26-i 0,96 dolláros mélyponthoz képest az 1,4 dollár körüli aktuális árfolyam mindenképpen jobb, de a 3,4 dolláros csúcstól még mindig jelentősen elmarad az árfolyam.

Az új Ethereum csúcsnak egészen biztosan örülnek a kriptovaluta-bányászok, azok is, akik videokártyával próbálnak profitot termelni, ugyanis az árfolyam erősödésével érezhetően csökken a befektetett összeg megtérülésének ideje. Mivel ez az egész még mindig egy lutri, nem lehet tudni, mikor jön nagyobb árfolyamesés, illetve az sem teljesen világos, meddig emelkedhet még az árfolyam. Bizakodni természetesen lehet, aztán majd kiderül, mit hoz a jövő.

Az Nvidia egyébként éppen azon dolgozik, hogy a kriptovaluta-bányászok vitorlájából kifogjon egy kis szelet, pontosabban másik szelet próbál oda irányítani. A GeForce RTX 30-as sorozat tagjai Hash Rate Limiter funkciót kapnak – ezeket a kártyákat külön jelölik is – ezért a bányászoknak előbb-utóbb a CMP HX sorozat tagjaira kell áttérniük, ha újabb videokártyákkal szeretnék bővíteni rendszereiket. Addig persze még sok víz le fog folyni a Dunán, míg a Hash Rate Limiter funkcióval ellátott GeForce RTX 30-asok elárasztják a piacot, így van még lehetőség a bányászkonfigurációk bővítésére, igaz, az árak még mindig nem túl barátiak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap