Jelölni fogják a limitált bányászteljesítménnyel érkező GeForce RTX 30-asokat?

Úgy tűnik, egyértelműen kiderül majd a videokártya dobozáról, alkalmaz-e Hash Rate Limiter funkciót, vagy sem.

Jelölni fogják a limitált bányászteljesítménnyel érkező GeForce RTX 30-asokat?

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az Nvidia GeForce RTX 30-as sorozatának tagjai hamarosan egy új revíziót kapnak, méghozzá azért, hogy az Nvidia a GeForce RTX 3060 mellett a többi modellt is védeni tudja a kriptovaluta-bányászok rohamától, ennek köszönhetően talán több videokártya jut majd a játékosoknak. A legutóbbi információk alapján a Hash Rate Limiter funkció majdnem a teljes GeForce RTX 30-as sorozatot érinteni fogja, az egyetlen kivétel asztali fronton a GeForce RTX 3090 lehet, az ugyanis az árazása miatt amúgy sem annyira vonzó a kriptovaluta-bányászok számára, így extra védelmet sem feltétlenül igényel.

Eddig nagy kérdés volt, hogyan lehet majd megkülönböztetni a korlátozással ellátott, illetve a korlátozás nélküli kártyákat, hiszen egy ideig, amíg a jelenlegi raktárkészletek le nem apadnak, a kétféle kártyatípus egyszerre lesz jelen kereskedelmi forgalomban. Kézenfekvő lehet, hogy a kiszemelt videokártyát alávetik egy GPU-Z vizsgálatnak, az ugyanis megmutatja, milyen GPU lapul a fedélzeten, ám erre a vizsgálatra többnyire nincs mód, főleg nagyobb tételben történő vásárlásnál, de a friss értesülések alapján nem is igazán lesz rá szükség.

Galéria megnyitása Az ötlet alapvetően jó Az Nvidia megengedi az AIB partnerek számára, hogy a Hash Rate Limiter funkcióval felvértezett termékeket egyértelműen jelöljék, már ami a csomagolást illeti, így nem lesz lutri, milyen videokártyát is rejt a doboz – legalábbis az Igor’s Lab tulajdonosa erről számolt be az AIB partnerektől származó információkra támaszkodva. Az Nvidia egyelőre próbálhat kitalálni egy egységes jelölést, ám ez még nem született meg, így az AIB partnerek saját döntésük szerint jelölhetik a szóban forgó videokártyákat, ami mindenképpen üdvözlendő.

Ezzel egyrészt a kriptovaluta-bányászok eleve látják, nem feltétlenül érdemes az adott videokártyában gondolkodni, a gamerek pedig jól járnak, mert több videokártya maradhat nekik. És az Nvidia sem jár rosszul, hiszen a kriptovaluta-bányászokat ezzel a lépéssel a CMP HX sorozatú bányászkártyák felé tudja terelgetni.

Vannak azonban olyan gamerek is, akik a játék mellett bányászatban is gondolkodnak, hogy a kiszemelt videokártya valamennyit azért hozzon is vissza az árából – az egyértelmű jelölésnek köszönhetően ők is látni fogják, milyen modellel állnak szemben, hiszen ők korlátozások nélküli videokártyára vágynak.

AMD fronton egyelőre továbbra is az az álláspont, hogy nem korlátozzák a kriptovaluta-bányászatot, ugyanis az RDNA architektúra eleve játékra van optimalizálva, a kriptovaluta-bányászattal kapcsolatos terhelésformák éppen ezért nem is futnak rajta olyan hatékonyan, mint például a Turing vagy Ampere alapú Nvidia kártyákon.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap