Új netkódot kapott a Battlefield 4

A DICE továbbra is igyekszik megoldani a Battlefield 4 problémáit, most éppen a netkódot alakította át jó alaposan.

Új netkódot kapott a Battlefield 4

Több mint fél évvel a megjelenése után még mindig nem sikerült megoldani a Battlefield 4 problémáit. Habár a DICE számos bugot kijavított, a sok játékossal operáló többjátékos módok még mindig nem működtek megbízhatóan, és folyamatos volt a "rubber banding"-nek nevezett jelenség is, melyek egyértelműen a netkód gyengeségére vezethetők vissza. Miután a DICE lecserélte a szervereket (és ez sem orvosolta teljesen a problémát), most a netkód frissítésével próbálkozik.

Ezen javítások egy részét megkapja a PS3-as és Xbox 360-as verzió is, a legfontosabb azonban csak PC-re, Xbox One-ra és PS4-re jön, ezeken a platformokon érhető el ugyanis a 64 fős multiplayer, ahol a legtöbb gond jelentkezik. Az új netkód szerves része a "high frequency bubble", ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a játékos környékén zajló eseményekkel kapcsolatban gyakoribbá válik az adatcsere a kliens és a szerver között, így csökken az észlelhető késleltetés.

Ez az első olyan frissítés egyébként, amit már az új Community Test Environment segítségével készítettek. Ezt nem olyan régen vezette be a DICE, és a Battlefield Premium-tagoknak lehetőséget ad arra, hogy egy publikus tesztszerveren próbálják ki az újdonságokat, és adjanak visszajelzést.

Az új "high frequency bubble" egyébként (még) nincs alapértelmezetten bekapcsolva, és három szintje van, a low, a medium és a high. A high beállítás használatához legalább 1Mbites fel- és letöltési sebességet javasol a DICE. Az új netkód elméletileg megoldja az olyan problémákat, mint amikor a késleltetés miatt egy sarok mögé "bekanyarodó" golyó lő le minket a semmiből.

A stúdió készített egy összehasonlító videót is, melyet 60fps-sel rögzítettek, bár ezt a YouTube miatt csak 30fps-sel látjuk a gyakorlatban. Mindenesetre érdekes, hogy a DICE ilyen nyíltan kiteszi a kirakatba, hogy mennyire gyenge volt az előző netkód - persze ezt egyébként is tudjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward