Új, hasznos funkciókkal bővült a Vivaldi webböngésző

Az 1.2-es kiadás egérrel végezhető gesztus alapú vezérlést kínál, plusz számos egyéb téren is fejlődött, így érdemes lehet kipróbálni.

Új, hasznos funkciókkal bővült a Vivaldi webböngésző

A nemrégiben általunk is kipróbált Vivaldi webböngésző már az 1.2-es verziószámnál tart, az új kiadás pedig számos új funkció kíséretében érkezett, amelyek segítenek még ütőképesebbé, még használhatóbbá varázsolni a Chrome alapokon nyugvó szoftvert.

Az újítások közül az egyik legfontosabb és legérdekesebb az, hogy a felhasználók nem csak kiaknázhatják az egér alapú gesztusokban rejlő lehetőségeket, de akár maguk is létrehozhatnak különböző gesztusokat, majd ezeket különböző parancsokhoz rendelhetik. Ehhez egy speciális menü áll rendelkezésre, amelyen belül megszerkeszthető a kívánt gesztus „nyomvonala”, majd ez menthető és fel is használható. Az új gesztus használható új böngészőfül megnyitására, ablak bezárására, előre vagy hátra lépkedésre a megtekintett oldalak között, vagy bármi egyéb más funkcióra, amihez egyébként tartozik billentyűparancs is.

Megújultak a böngészőfülek is, amelyek a rajtuk keresztül elérhető almenü segítségével csoportosan is vezérelhetőek, így például könnyedén egymás mellé nyitható két böngészőfül. Sőt, mostantól bármilyen kezdőoldal beállítható alapértelmezett kiindulási pontként új böngészőfül nyitásakor.

Nagyon fontos extra, hogy a Vivaldi 1.2-es kiadásától kezdve az egyes böngészőfülekhez külön-külön zoom értékek adhatóak, így a nagyítás vagy kicsinyítés mértéke az adott weboldal tartalmához igazítható. A zoom tartomány 20%-tól egészen 500%-ig terjed, ami elég nagy mozgásteret eredményez. Ezzel együtt új billentyűparancsok is érkeztek, valamint a webböngésző felhasználói kezelőfelülete is átesett némi grafikai módosításon, sőt, egy új nyelv támogatása is érkezett, ami nem más, mint a katalán.

A Vivaldi Technologies elnök-vezérigazgatója szerint továbbra is arra törekszenek a folyó projektek segítségével, hogy a Vivaldi a piac legjobban testre szabható webböngészője legyen, ugyanis szerinte az a webböngésző, amely a leginkább idomul használójához, az lesz a felhasználó számára legjobb megoldás. Ráadásul a fejlesztők nem azért dolgoznak, hogy olyan opciók kerüljenek a menükbe, amelyek szükségtelenek a felhasználók többsége számára – a frissen érkező újítások e misszió részét képezik.

Az új webböngésző innen tölthető le.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward