Új átalakítók adnak HDMI 2.0-s portot az AMD Radeonjainak

Az új átalakítók darabonként 39 eurós kiadást jelentenek, cserébe viszont gond nélkül élvezhetjük a HDMI 2.0-s portok összes előnyét.

Új átalakítók adnak HDMI 2.0-s portot az AMD Radeonjainak

Az AMD legfrissebb videokártyái sajnos nem rendelkeznek HDMI 2.0-s porttal, ám a hiányosság a Club 3D legújabb átalakítóival szerencsére hatékonyan orvosolható.

A vállalat rögtön kétféle aktív adaptert is piacra dobott: az egyik normál méretű, a másik mini DisplayPort 1.2-es videó kimenetre csatlakozik, amiből mindketten HDMI 2.0-s videó kimenetet készítenek. A HDMI 2.0-s port a legfrissebb monitorok és televíziók szempontjából lehet fontos, hiszen egyre több megjelenítőre helyeznek ilyen csatlakozót, amelyen keresztül a 4K-s tartalmak már nem csak 30 Hz-es, hanem akár 60 Hz-es képfrissítési ráta mellett is továbbíthatóak. Az átalakítók az alábbi UHD formátumokat támogatják:

Az új átalakítók piacra dobásának időzítése abszolút nem véletlen, mivel ahhoz, hogy a termékek tökéletesen működhessenek, szoftveres oldalon, azaz a driver részéről is szükség van kellő támogatásra – ez a tegnap bemutatott Radeon Software Crimson Edition driver jóvoltából már rendelkezésre áll.

A Club 3D újdonságai a 60 Hz-es 3840 x 2160 pixeles tartalmakon felül természetesen a 120 Hz-es 1080p 3D tartalmak továbbítását is támogatják, sőt, a HDCP 2.2 támogatás sem hiányzik a fedélzetükről. Az adapterek kábellel és csatlakozókkal együtt 150 milliméter hosszúak.

A DisplayPort™ 1.2 to HDMI™ 2.0 UHD Active Adapter (CAC-1070) és a Mini DisplayPort™ 1.2 to HDMI™ 2.0 UHD Active Adapter (CAC-1170) névre keresztelt átalakítók rövidesen elérhetők lesznek kereskedelmi forgalomban, listaáruk pedig egységesen 39 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward