Shop menü

ÚGY TŰNIK, BIZALMAT SZAVAZOTT AZ APPLE A KÍNAI 3D NAND FLASH MEMÓRIACHIP-GYÁRTÓNAK

Korábban már felröppent egy pletyka, amely alapján úgy tűnt, a kínai YMTC 3D NAND Flash memóraichipjeinek használatán gondolkodik az Apple, most pedig arról érkezett hír, hogy a szóban forgó lapkákat el is fogadta a vállalat.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Úgy tűnik, bizalmat szavazott az Apple a kínai 3D NAND Flash memóriachip-gyártónak

Idén tavasszal már pedzegették a pletykálók, hogy az Apple hamarosan a kínai YMTC-től szerezhet be 3D NAND Flash chipeket, már amennyiben az előzetes felmérés alapján megfelelnek a vállalat termékei az Apple igényeinek. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, ebben az ügyben is történt némi előrelépés a BusinessKorea beszámolója szerint: az Apple úgy tűnik, elfogadta a kínai YMTC 3D NAND Flash memóriachipjeit.

Az új 3D NAND Flash memóriachipeket első körben az iPhone sorozat használhatja, egészen pontosan az érkező iPhone 14-es modell, később azonban egyéb termékekbe is megérkezhetnek majd a kínai memóriachipek. Mivel az okostelefon-piacra szánt termékekbe rengeteg 3D NAND és DRAM chipre van szüksége, érthető, hogy az Apple első körben ezekbe használná fel az új beszállító különböző termékeit. A döntés igazából nem túl meglepő, hiszen a YMTC legfrissebb 3D NAND Flash memóriachipjei, amelyek az Xtacking 3.0 architektúra köré épülnek és 2400 MT/s sebességre képesek, igen-igen versenyképesnek minősülnek a piacon.

Galéria megnyitása

Az Apple egyébként már eddig is több beszállítóval dolgozott, így a Kioxia, a Samsung és az SK Hynix különböző termékeit egyaránt használta, időközben viszont egy újabb forrással bővült a beszállítói hálózat, ami több szempontból is pozitívum. A több beszállító segítségével könnyebb megfelelő mennyiségű memórialapkát rendelni, valamint tulajdonságok és árazás terén is szélesebb lesz a választék, illetve a tárgyalási pozíció is javulhat az egyes partnereknél. Ezzel egy időben a YMTC is jól járhat, ugyanis komoly fegyvertény, ha a vállalattól rendel a 3D NAND Flash piac egyik legnagyobb vásárlója, ez szélesebb körben is növelheti a bizalmat a YMTC termékei iránt, ami új megrendeléseket hozhat.

Idővel a kínai memóriachipek az iPad és a Mac sorozatban is elérhetővé válhatnak, amennyiben kellően versenyképesek a konkurens megoldásokkal szemben, valamint az árazásuk is rendben van.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére