Shop menü

TOVÁBB KÉSHETNEK AZ M2 PRO ÉS M2 MAX SOC EGYSÉGEK KÖRÉ ÉPÜLŐ APPLE MACBOOK PRO NOTESZGÉPEK

Az új modellek várhatóan az év közepén debütálhatnak, már amennyiben pontosak az értesülések.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Tovább késhetnek az M2 Pro és M2 Max SoC egységek köré épülő Apple MacBook Pro noteszgépek

MacBook Pro sorozat frissítésére eredetileg tavaly ősszel számítottak az iparági szereplők és az Apple termékek rajongói, ám a várva várt újdonság-cunami végül elmaradt. A 14 hüvelykes és a 16 hüvelykes modellek ennek megfelelően még az M1 Pro és az M1 Max SoC egységekkel kaphatóak, az M2 Pro és az M2 Max alapú verziókra a jelek szerint még várni kell egy kicsit.  A DigiTimes értesülései szerint a frissítést tovább halasztják, így arra a 2023-as esztendő elején nem kerül sor, azt viszont nem árulták el, meddig kell várni a friss termékekre. A Bloomberg elemzője, Mark Gurman ugyanakkor úgy véli, a frissített laptopok még az év első felében debütálhatnak.

Amennyiben a fentiekből indulunk ki, akkor jó eséllyel a WWDC 2023 alkalmával mutatkozhatnak be az M2 Pro és az M2 Max SoC egységgel ellátott MacBook Pro széria tagjai, csak úgy, ahogy tavaly a WWDC 2022 idején rántották le a leplet az M2 SoC köré épített MacBook Air modellről is. Az aktuális hírek alapján úgy tűnik, a frissített MacBook Pro notebookok esetében nem lesz komoly előrelépés teljesítmény terén, és várhatóan a 2021 végén bemutatott ház-dizájn is használatban marad.

Galéria megnyitása

A MacBook sorozat várható forgalmával kapcsolatban is érkeztek adatok, ezek alapján arra lehet számítani, hogy az év első negyedévében akár 50%-kal is csökken a szóban forgó almás konfigurációk szállítási mutatója. Az első negyedév a szezonális hatások miatt rendszerint valóban csökkenést szokott hozni szállítási mutatók terén, ám most nemcsak ez van a háttérben, hanem az is, hogy az Apple a negyedik negyedéves adatok láttán módosította a terveket, azaz kevesebb MacBook leszállítására kerülhet sor. A készletek egyébként nagyobbra híztak, mint ahogy azt az Apple szeretné, ennek pedig részben az az oka, hogy a vásárlók a MacBook Pro család 14 és 16 hüvelykes tagjának frissítésére várnak.

Annak ellenére, hogy a PC piacon az elmúlt negyedév folyamán egészen tekintélyes mértékű, mintegy 28%-os csökkenés következett be a szállítási mutatók terén, az Apple egész jól teljesített, ugyanis az első öt legnagyobb forgalmat generáló gyártó közül egyedüliként tudta növelni piaci részesedését és szállítási mutatóját, ahogy azt korábbi hírünkben már megírtuk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére