Többkijelzős Samsung mobilok jöhetnek

Többkijelzős Samsung mobilok jöhetnek

Nem példátlan az, hogy egy okostelefonnak a hátoldalára is kerül megjelenítő, és úgy fest, hogy akár a Samsung is bemutathat ilyen kialakítású mobilt a jövőben. A vállalat neve mellett most egy olyan szabadalom bukkant fel, ami többkijelzős dizájnokat ír le. Rögtön négyet is.

Galéria megnyitása

A Samsung friss szabadalmának már a neve is igazán árulkodó: „Electronic device involving display” címszó alatt fut a bejegyzés, ami magyarul nagyjából annyit tesz, hogy „elektronikus eszköz kijelzőbe burkolva”. A vállalat tervein egyértelműen látszik, hogy az előlap mellett a hátlapon is egy nagyméretű panel van kialakítva.

Galéria megnyitása

Összesen négy különböző modelltípust vetett papírra a vállalat. A Samsung tradicionális nyomógombja az ábrák egy részén határozottan ki van emelve, de van olyan grafika is, melynél a rajzok alapján valószínűleg rejtett lehet ez a kezelőszerv. És ez utóbbi esetben szinte borítékolható, hogy már az ujjlenyomat-olvasó is a megjelenítő mögé lenne beágyazva – vagy más biometrikus azonosítási módot biztosítana az okostelefon. Három vázlatnál megfigyelhető a keret különböző vastagságokban, azonban egy esetben tényleg úgy fest, hogy az egész eszköz kijelzőbe van öltöztetve. Valószínűleg eltérő árkategóriákban bukkanhatnának fel a különféle dizájnok. A Samsung példát is mutat a többkijelzős gépek kihasználására: a vállalat szerint az egyik oldalán a mobilnak futtatható egy játék, miközben a másik féltekén böngészik, dolgozik a tulajdonosa, de azt is el lehet képzelni, hogy az egyik oldalon meg van nyitva a zenelejátszó, miközben a másikon éppen az ismerőseivel cseveg az ember.

Galéria megnyitása

Az ábrák között még egy olyan rajzot is meg lehet figyelni, amelynél a szerkezet oldalán is egy megjelenítő van – talán az lehet a kettes modelltípus. A harmadik felületen minden bizonnyal olyan elemek jelenhetnének meg, amik nem igényelnek nagy helyet, például értesítési ikonok, emlékeztetők, és persze a kezelőszervek. Az okostelefon oldalán kirajzolódhatna a virtuális hangerőszabályzó/némító gomb, vagy mondjuk egy videolejátszó alkalmazás futtatásakor a különböző vezérlő gombok, és lehetne még sorolni az opciókat. Ebben az esetben az eszköz védelmének a megoldása már igazán komoly feladatot jelenhetne a tervezők számára, de az kétségtelen, hogy látványos lenne a végeredmény.

Mint a legtöbb bejegyzésre kerülő szabadalom esetében, a Samsung mostani leírásainál is nagyon nehéz azt megmondani, hogy mikor valósulhatnak meg, illetve egyáltalán lesz-e belőlük valami. De tekintve, hogy a legutóbbi információk szerint a ZTE például egy hasonló megoldással állhat elő a Nubia Z18S okostelefonjának az esetében, nem kizárt, hogy belátható időn belül a Samsung is felhasználja majd ezeket a szabadalmakat – és remélhetőleg nem a profitszerzés céljával.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap