Tízszeres optikai zoomot hozhat a P40 Pro

Soha nem látott fotós lehetőségeket nyújthat az érkező Huawei csúcsmodell.

Tízszeres optikai zoomot hozhat a P40 Pro

A Huawei az elsők között készített olyan okostelefont, ami mindenféle trükkök nélkül tudott elérni háromszorosnál nagyobb zoomátfogást. És friss iparági pletykák szerint a vállalat hamarosan tovább emelheti a zoomolási tartományt egy teljesen új kamera bevetésével.

A P30 Pro esetében mutatta be a Huawei az ötszörös zoomra hangolt kamerát, aminél egy periszkópos felépítéssel vált elérhetővé a kiemelkedő közelítési lehetőség. Az oldalirányban elhelyezkedő lencserendszerrel sikerült legyőzni az okostelefonok fizikai korlátait. És most úgy fest, hogy a kínaiak már készen állna arra, hogy ezt továbbgondolják.

Galéria megnyitása
Kiszivárgott CAD adatok alapján készített P40 Pro renderkép

Egy friss jelentés szerint a P40 Pro esetében a Huawei már tízszeres nagyításra alkalmas kamerát használhat. És érdekes módon az információ Ming-Chi Kuo-tól ered, aki az Apple termékeinél meglehetősen sok esetben számol be hiteles dolgokról. A tízszeres zoom révén már tényleg egészen távoli témákat, tárgyakat lehet egészen közel varázsolni, például egy koncerten a nézőtér távolabbi helyeiről is tökéletesen letotózható az előadó.

A P30 Pro esetében sokan megszólták a kamerarendszert azért, mert hiányolták a fokozatosságot, és az ötszörös zoomot már sokszor indokolatlannak találták. Nos, a tízszeres optikai nagyításra ez még inkább igaz lehet, de elvileg már előrelátóbb lesz a Huawei ebben az esetben. A jelentés arról szól, hogy az ötszörös zoom is maradni fog, szóval lehet majd választani a zoomoptikák között annak megfelelően, hogy mekkora nagyítást igényel a kép elkészítése.

A periszkópos dizájn maradni fog a kiemelkedő zoomolási opciók esetén, de ezt továbbgondolja a vállalat az információk szerint. A szenzor változatlanul 8 megapixeles lehet, de már kettő tükör lesz a különleges modulban felhasználva, és egy olyan egységet is tartalmazni fog, ami a látómező bővítésére fog szolgálni. Elvileg F/4.0-s rekeszértékkel tudja majd elérni a 10x zoomot a Huawei, szóval azzal azért számolni kell, hogy ennek a kamerának még több fény kell majd a fotózáshoz, mint a korábbi egységnek.

Galéria megnyitása
Kiszivárgott CAD adatok alapján készített P40 Pro renderkép

Iparági források szerint 2020-ban már Huawei Nova és Honor modellek is kapni fognak ötszörös zoomkamerával, és a Mate generáció tagjainál is megjelenhet ez, de a tízszeres nagyítás a P-sorozat kiváltsága marad.

Ming-Chi Kuo a periszkópos kamerával szerelt mobilok kapcsán előrejelzést is tett. A Huawei által gyártott okostelefonok közül véleménye szerint 2020-ban már 37 millió fogy majd ilyen különleges modullal, és ebből 9 millió lehet olyan, ami tízszeres optikai zoomot támogat (szóval a P40 Pro). A Huawei számára most szépen alakul az ágazat annak ellenére, hogy egyébként nagyon nehéz helyzetben van, és úgy tűnik, hogy Kuo szerint a felfelé ívelő eladási mutatók kitarthatnak jövőre is.

A Huawei P40 Pro márciusban fog bemutatkozni Európában, erről már korábban is beszámoltunk. És szó esett arról is, hogy mi lesz a sorsa az Androidnak a Huawei következő csúcskészülékén.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap