Richard Yu: Google Play-szolgáltatások nélkül jön a Huawei P40

A vállalat első embere már most elárult azt is, hogy mikor fog a boltokba kerülni a mobil.

Richard Yu: Google Play-szolgáltatások nélkül jön a Huawei P40

A Huawei kapcsán nagyon sok kérdés van a levegőben, de a napokban egy olyan nyilatkozatot tett a vállalat első embere, Richard Yu, ami többet is megválaszol. A jelek szerint a Huawei már eldöntötte, hogy a Google nélkül folytatja a továbbiakban, lesz, ami lesz.

Richard Yu nincs egyszerű helyzetben, ha a Huawei jövőről kell nyilatkoznia, de úgy tűnik, hogy a következő hónapok stratégiája már kialakult. A szakember kijelentette, hogy a Huawei P-széria fejlesztés alatt álló generációja az Android 10 operációs rendszerrel kerül majd a boltokba. A készüléken ott lesz az Emotion UI 10 grafikus felhasználói felület, a Google Mobile Services csomag a Google Play Áruházzal viszont nem.

Galéria megnyitása
Richard Yu

A Huawei P40 a Huawei Mobile Services szoftverekkel és szolgáltatásokkal fog bevetésre kerülni, így eldőlni látszik, hogy a Google visszatér-e a kínaiak eszközeire. Azt mi még nem tudjuk, hogy az Egyesült Államoktól a Google egyébként kapott-e kereskedelmi licencet, de nem lennénk meglepve a mostani információ alapján, ha az illetékes hatóságok megtiltották volna a keresőóriásnak, hogy üzleteljen a Huawei-jel.

Az utolsó csúcsmodell, amin még a Google teljes szoftvercsomagja jelen volt, a Huawei P30 volt. És sokan bíztak abban, hogy a P40 érkezéséig visszaáll a régi rend, újra lesz Play Áruház a készülékeken, de most úgy tűnik, hogy ebben már kár reménykedni. Az aktuális helyzet azt mutatja, hogy az Android 10 rendszerrel piacra kerülő termékek nem fogják megkapni a GMS licencet.

Galéria megnyitása
Előzetes Huawei P40 render

A Huawei viszont gőzerővel dolgozik azon, hogy az okostelefonjai számára olyan szoftveres környezetet tudjon biztosítani, hogy azzal Európa-szerte és globálisan minden más régióban is helyt tudjon állni. Folyamatosan bővíti a cég a saját piacterének a kínálatát, és azon munkálkodik, hogy minél több fejlesztőt győzzön meg arról, hogy érdemes a támogatásról gondoskodnia.

Még azt is elárulta egyébként Richard Yu, hogy márciusban fog debütálni a Huawei P40. Sőt mi több, a szakember arra is kitért, hogy a vállalat európai rajtot tervez. A Huawei jelen állás szerint Párizsban szeretné reflektorfénybe állítani a következő generációs csúcsmodellt. Ez alapján valószínűleg úgy kalkulál, hogy mire elérjük a márciust, már lesz olyan erős a Huawei Mobile Services is, hogy az itteni igényeket is képes legyen kielégíteni.

Yu szavai alapján a Huawei P40 olyan dizájnt hoz, amihez foghatót eddig még nem láthattunk, és a kamera továbbra is a fókuszban lesz, ahogy eddig minden P-szériás készüléknél. A P40 oly képminőséggel, teljesítménnyel és üzemidővel szolgál majd az elmondottak alapján, hogy azzal rengeteg potenciális vásárló figyelmét felkeltheti. Az eddigi trendek alapján, a Kirin 990 5G lehet majd bevetve a Huawei P40-ben, de egyébként a Kirin 1020-ról is egészen sok információ van már – talán ennek az előre hozásán is dolgozik a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap