Teljesítményproblémákat okozhat a legutóbbi GeForce driver

Egyes játékok alatt képkocka dobálást, illetve teljesítménnyel kapcsolatos anomáliákat fedeztek fel a GeForce tulajdonosok, ami igen kellemetlen.

Teljesítményproblémákat okozhat a legutóbbi GeForce driver

Az Nvidia legfrissebb GeForce eszközillesztő szoftvercsomagja nagyjából egy hete jelent meg, méghozzá rengeteg érdekes újítással, amelyek egy része még csak béta státuszban érhető el. Újítás, hogy a Pixel Art játékok esetében elérhetővé vált az Integer Scaling, amit nagyon régóta kértek már a retró játékok rajongói, ám a kérést elsőként az Intel hallotta meg, gyakorlati megoldást viszont az Nvidia tett le először az asztalra. Hasznos újítás még a bemeneti késleltetést csökkentő Ultra-Low Latency Mode is, amihez hasonlót a Radeon RX 5700-as sorozat rajtjakor az AMD is bemutatott. De most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy az új driver néhány játék alatt teljesítménycsökkenést okozott, amellyel kapcsolatban rengetegen panaszkodnak a különböző fórumokon, így például a Reddit virtuális hasábjain is.

Galéria megnyitásaAz érintett játékok közé tartozik a még ma is sokak által kedvelt cím, a CS:GO, amelynél képkocka eldobálást (Frame Dop) figyelhettek meg a játékosok, ami egyáltalán nem járul hozzá a felhőtlen és eredményes játékhoz – talán rosszabb, mint ha egy AWP a pálya másik feléről kiszedné az embert egyetlen jól irányzott lövéssel. A GeForce 436.02 WHQL driver a CS:GO mellett a jelek szerint számos egyéb játék alatt is problémákat okoz, így például a The Witcher teljesítménye is csökkent az előző kiadáshoz képest.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a problémát pontosan mi okozza, illetve pontosan hány felhasználót érint, ugyanis az Nvidia hírünk írásáig még nem reagált a helyzetre.

Egyelőre az a legcélszerűbb, ha kivárunk a GeForce 436.02 WHQL telepítésével mindaddig, míg meg nem érkezik a gyorsjavítás a problémára. Az Nvidia rendszerint gyorsan szokott reagálni az efféle problémákra, így könnyen lehet, hogy órákon belül megjelenik a sokak által várt HotFix driver. Amennyiben újabb információ érkezik, arról természetesen beszámolunk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap