Bemutatkozott a Valorant, a Riot új FPS játéka

A Riot Games végre játékokat is készít és nem csak az aranytojást tojó League of Legendsen csücsül.

Bemutatkozott a Valorant, a Riot új FPS játéka

Egy ideje tudjuk, hogy készül a Project A kódnévre keresztelt CS:Go szerű, de hős alapú FPS, ám úgy tűnik, hogy az IGN-nél valaki valamit nem jól állított be és véletlenül publikálta a játékkal kapcsolatos screenshotokat.

Viszont ennek már nincs is jelentősége, hiszen az éjszaka folyamán lejárt a játék embargója és már mindenki beszélhet róla, így a Riot Games is elindította a Valorant hivatalos oldalát. A játék megjelenése  a küszöbön van, konkrétan idén nyárra tervezik az indulást és valamikor előtte azért már béta teszteket szeretnének indítani. A tervek szerint, ha minden jól megy a béta alatt, akkor a nyár elején, ha problémákba ütköznek, akkor a nyár végén szeretnék indítani.

Azt egyelőre nem tudják, hogy zárt vagy nyílt lesz-e a tesztidőszak, de tekintve, hogy a Legends of Runeterrát is inkább nyíltá tették az érdeklődés miatt, lehetséges, hogy itt is így döntenek.

Galéria megnyitása

A Riot szeretné, hogy a leendő játékosok elégedettek legyenek, ezért különös hangsúlyt fektetnek a játék alapjaiba beépített anti-cheat rendszerbe és a 128 tick rate-es szervereikre (ezzel el tudják érni, hogy a szerver a CS:Go-hoz képest dupla annyiszor figyelje a játékot, így például sokkal kisebb az esélye, hogy a másodperc tört része alatt történt dolgok elcsússzanak. Például nem fog fejlövést kapni egy játékos, ha már bement a fal mögé vagy jobban fogja tudni a szerver, ki lőtt hamarabb).

A játék optimalizációjára is nagyon sokat adtak, a céljuk az, hogy szinte számítógéptől függetlenül, minden játékos legalább 30 Fps-sel tudjon játszani (persze a 144 se akadály) és a nagyvárosokban ne legyen a ping 35ms-nél nagyobb. A jó hír pedig, hogy a Valoranthoz gameplay is érkezett, ahol egy kört mutatnak be számunkra.

Mivel minden karakter változhat idővel, így nem biztos, hogy a képességek is ugyanezek maradnak, de jelen állás szerint a következőkre számíthatunk:

  • Phoenix – Az ő star powerje a harci fényétől tündököl. Ha kell, akkor erősítés nélkül is belerohan az ellenségbe. Képességeit tekintve képes tűzgömböt dobálni, ami egy kis késés után fel is robban. Az ellenséget ez a terület sebzi, Phoenixet gyógyítja.
  • Jett egy agilis karakter, aki képes kitérni a támadások elől. Képes egy irányított ködfelhőt létrehozni, amin nem látnak át az ellenfelek, képes felemelni magát a levegőbe, illetve lehetősége van előre ugrani rövid távolságokat gyorsan. Az ultimate képességének hála tőröket tud dobálni, amik, ha fejet érnek, azonnal halált okoznak, illetve gyilkosság esetén újratöltődnek.
  • Viper – Mérgező kemikáliákat használ, ami a sebzéseken túl blokkolja az ellenség látását. Az ultimate képessége, hogy egy hatalmas toxikus felhőt hoz létre egy nagyobb területen és az addig fent is marad, amíg ő benne tartózkodik. Aki belép a felhőbe, azt Viper jól látja.
  • Sova – Egy precíz nyomkövető és vadász, aki elől nem lehet elbújni. Íjjal és drónokkal harcol, amik sebzést és felderítést adnak neki és csapattársainak. Az ultimate képességet, hogy 3 halálos energialövetet lő ki az egész pályára. Ha eltalál valakit, nagy sebzést okoz, illetve látszódni is fog az, merre jár.
  • Cypher mindent lát. Csapdákat helyez el, amin, ha átsétál az ellenség, lelepleződik a pozíciója. Távolról tud lassító és sebző csapdákat lehelyezni, képes távolról vezérelhető kémkamerákat használni, az ultimate képességével pedig a halott ellenségeket megvizsgálva megtudhatja a többi játékos pozícióját.
  • Brimstone egy igazi parancsnok, aki képes gránátokat dobálni és csapattársait erősíteni. Ezen kívül képes füstfelhőt dobatni bárhova a pályán és az ultijával légicsapást mérni egy területre.
  • Sage képes lesz az ellenséget lassítani, gyógyítani, falat emelni, illetve az ultijával a halottakat feléleszteni.
  • Omen az árnyékból vadászik. Képes kiküldeni egy földöntúli árnyékot, ami, ha hozzáér valakihez, akkor rövidlátást kap. Képes teleportálni rövid távokon, a már említett árnyékot területre is használhatja, az ultimate képessége pedig, hogy bárhová teleportálhat a térképen. Ilyenkor egy árnyék lesz. Ha nem fejeződik be a teleport, akkor visszakerül oda, ahonnan indult. Ha befejeződik, rövid ideig sebezhetetlen lesz.
Galéria megnyitása

Ha megnézzük a hősöket és a képességeiket, akkor azért látható, hogy bőven merítettek a Riotnál az Overwatch-ból (az OW nyíltan Team Fortress 2 másolat). Viszont a játékmenetet tekintve még mindig a CS:Go-hoz áll közelebb.

A játék magyar rajongói facebook csoportja, az iPon hátterével már elindult, lehet csatlakozni és együtt gyűjtögetni az információkat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap