Színváltós okostelefont demonstrált a Vivo

Nem tudja, hogy a kék vagy az ezüst mobilt válassza? Nos, a Vivo új fejlesztésénél nem is kell dönteni, mert bármikor megváltoztatható a színe.

Színváltós okostelefont demonstrált a Vivo

A Vivo mérnökei sok innovatív megoldással rukkoltak már el az elmúlt évek során a mobilok frontján, például világelsőként alkalmazták a képernyőbe rejtett ujjlenyomat-olvasót, ami mostanra teljesen általánossá vált. Ezúttal is izgalmas fejlesztést hozott össze a cég, de ez már nem lesz olyan jelentőségű, mint a fent említett, inkább csak unatkozó mérnökök hozhatták össze szabadidős tevékenységük során.

A cég színváltásra képes burkolatot fejlesztett ki, de ez még nem kereskedelmi forgalomba érett megoldás, hanem egyelőre csak egy videó keretében mutatta be. És, ha tényleg be is lesz vetve okostelefonnál, valószínűleg nem lesz majd olyan elterjedt, mint például a megjelenítőbe ágyazott biometrikus szenzor. A Vivo nem mágiát használ a szín megváltoztatásához, hanem egy régóta jól működő technológiát, amit eddig mobilban még erre a célra senki nem alkalmazott.

Úgy alkotott színváltós okostelefont a kínai alakulat, hogy bevetette az elektrokromatikus üveget. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy az üveg felületének az átlátszósága elektromos áram hatására megváltozzon. Okosablakok esetében már akár találkozhattak is ilyennel az emberek, repülőkön is használják, és személygépjármű is van, ahol ezt vetették be, és a Vivo az okostelefonjánál ezzel oldja meg, hogy a mobil színe megváltozzon. A demonstrációként szolgáló videóban kék és ezüst színek között lehet választani, és a színváltás néhány másodperc alatt lezajlik.

A bemutatóhoz a Vivo a jelek szerint egy S7 5G modellt használt fel, de mivel ehhez igazából valószínűleg nem kell komolyabban módosítani a terméket, bármilyen készüléket választhatott volna. Fontos, hogy itt szó nincs arról, hogy ez valami komoly energiaigényű technológia lenne, teljesen elhanyagolható fogyasztással járhat a burkolat színének a megváltoztatása.

Rendszeres olvasóink egyébként az elektrokromatikus üveg hallatán talán felkapják a fejüket, hogy bizony találkoztunk már ilyennel okostelefonnál. És tényleg így van, a OnePlus az év elején egy prototípus eszköznél, a OnePlus Concept One esetében ezt használta arra, hogy elrejtse a hátlapról a kamerarendszert. És, mint azt tudjuk, a OnePlus és a Vivo bizony egy zászló alatt üzemel, mindkettő a BBK Electronics márkája, szóval nem lenne meglepő, ha lenne némi kapcsolat a kettő megoldás között, csak itt eltérő célra lett a technológia felhasználva.

Az okostelefonok megjelenését egyébként rendszeresen próbálják feldobni a különböző márkák. Láthattunk az elmúlt bő egy évtizedben olyan különleges próbálkozásokat, mint a karbonból készült burkolat, vagy fából kialakított felület, és akadt több bőrbe vont készülékek is. A luxustermékekkel foglalkozó cégeknél pedig sűrűn előkerül az arany, platina, és vannak olyan extrém dolgok is, mint a holdkő. Még hőre változó árnyalatú plasztikra is volt példa, szóval jól látszik, hogy csak a képzelet szabhat határokat.

A Vivo mostani elektrokromatikus megoldásával még akár azt is meg lehetne oldani, hogy be lehessen látni a burkolat alá, ha éppen ezt szeretné az ember. Szóval ebben a technológiában igazából jó potenciál rejlik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap