Színes fényárban úsznak és még gyorsak is az új ADATA SSD-k

Az XPG Spectrix S40G sorozat tagjai nem csak különleges megjelenésükkel, hanem sebességükkel is megpróbálnak majd hódítani.

Színes fényárban úsznak és még gyorsak is az új ADATA SSD-k

A Klevv után most az ADATA is előrukkolt egy olyan új SSD sorozattal, amelynek tagjai RGB LED alapú világítást kaptak. Az XP Spectrix S40G sorozatot erősítő termékek nagyon hasonlítanak a Klevv megoldásaira, igaz, az RGB LED világítás előtt látható diffúzor valamivel kisebb, az alumínium hűtőfelület viszont cserébe picivel nagyobb lett.

Galéria megnyitása

Az új M.2-2280-as formátumú SSD kártyák világítását az XPG RGB Control Software segítségével lehet finomhangolni, így nem csak különböző színárnyalatokat, hanem akár effekteket és világítási mintákat is beállíthatunk, hogy még figyelemfelkeltőbb lehessen az adott PC. Az SSD-k alapját egyébként PCI Express 3.0 x4-es csatolófelület, valamint NVMe 1.3-as támogatás adja, arról azonban nem ejtett szót a hivatalos leírás, hogy pontosan mely gyártó SSD vezérlőjét, illetve pontosan milyen 3D TLC NAND FLash lapkákat rejt a NYÁK. Azt viszont büszkén hangoztatja a dokumentum, hogy az újdonságok az SLC módba programozott TLC NAND Flash chipek mellett DRAM alapú gyorsítótárat is használhatnak.  A 256 GB-os, 512 GB-os és 1 TB-os változatban érkező SSD kártyák legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat foglalja össze:

Galéria megnyitása

A fentiek alapján jól látható, hogy az ADATA XP Spectrix S40G sorozata jóval gyorsabb, mint a Klevv fentebb említett SSD családja. Strapabíróság terén szintén nem lehet okunk panaszra, ugyanis a fenti igények még gamer szemmel nézve is elég jók. Azt persze érdemes szem előtt tartani, hogy írási sebesség terén csak az 512 GB-os és 1 TB-os modelleknél kapjuk meg a maximális tempót, a 256 GB-os változat csak 1200 MB/s-os sebesség elérésére képes – ami egyébként nem rossz.

A 22 milliméter széles, 80 milliméter hosszú és 8 milliméter magas SSD-k 5 év jótállással kerülnek az üzletek polcaira, méghozzá hamarosan. Az egyelőre nem derült ki, hogy hivatalos listaáraik pontosan hogyan alakulnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward