RGB LED világítással ellátott M.2-es SSD-k a KLEVV-től

Az új SSD sorozatban 120, 240 és 480 GB-os tagot találunk, amelyek a szivárvány minden színében világíthatnak.

RGB LED világítással ellátott M.2-es SSD-k a KLEVV-től

A KLEVV egy különleges SSD sorozatot mutatott be a napokban, amelynek tagjai nagyméretű hűtéssel érkeznek annak érdekében, hogy az üzemi hőfok alacsonyabb lehessen, a hűtő két szélére pedig diffúzorokat helyeztek el, amelyek mögött 4-4 darab címezhető RGB LED teljesít szolgálatot. A figyelemfelkeltő dizájnnal érkező SSD 10 rétegű nyomtatott áramköri lap köré épül, a hűtésnek köszönhetően pedig 27%-kal hűvösebben üzemel, ami a várható élettartamra is jótékony hatást gyakorolhat.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A CRAS 700 RGB sorozat tagjai PCI Express 3.0 x4-es csatolófelülettel érkeznek, ám sebesség terén bőven elmaradnak a mai gyors M.2-es modellektől, hiszen olvasási és írási sebességeik a PCI Express 3.0 x2-es modellek szintjét idézik. A 120 GB-os, 240 GB-os, illetve 480 GB-os tagot tartalmazó sorozat tagjai minden esetben 1500 MB/s-os maximális folyamatos olvasási tempó elérésére képesek, ám a maximális folyamatos írási tempó ennél jóval szerényebb, hiszen sorrendben 550, 1000, illetve 1300 MB/s-os értékekre számíthatunk az egyes tagoktól. Utóbbi írási sebességek ráadásul csak addig maradnak érvényben, míg az SLC módba programozott gyorsítótár meg nem telik, ugyanis DRAM alapú gyorsítótárat nem alkalmaznak a termékek. A friss SSD sorozat alapját egy SMI SM2263EN típusú SSD vezérlő adja, amelyhez SK Hynix gyártmányú, 72 cellarétegből álló NAND Flash memórialapkák kapcsolódnak – ezek minden bizonnyal TLC alapúak, igaz, erről konkrétan nem tesz említést a hivatalos weboldal.

Az extra hűtés és a világítás miatt ezek a modulok magasabbak, mint normál társaik, hiszen a 80 milliméter hosszú és 20 milliéter széles alapterülethez ezúttal 24 milliméteres magasság társul a szokásos 2,4-4 milliméterrel szemben. Ezeket az M.2-es SSD-ket éppen ezért nem szerelhetjük olyan M.2-es slotokba, amelyek az alaplap hátulján foglalnak helyet, valamint olyanokba sem, ahol az SSD fölé vissza kell szerelni a kombinált alaplapi hűtést, illetve a takarólapot.

Az RGB LED alapú világítást egyébként könnyedén lehet vezérelni az adott ASUS, ASRock, MSI, illetve Gigabyte alaplap gyári szoftverével, így az SSD gond nélkül szinkronizálható a többi komponens világításával is.

Galéria megnyitása

A Klevv CRAS C700 RGB SSD sorozata rövidesen elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, listaárakról azonban egyelőre nem esett szó. A különleges SSD-k 5 év jótállással kerülnek a boltok polcaira.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap