Szállingóznak a KF jelöléssel ellátott Intel Coffee Lake processzorok

Egy norvég és egy finn webáruházban bukkantak fel az új processzorok, amelyek a listák szerint január harmadikán válhatnak elérhetővé.

Szállingóznak a KF jelöléssel ellátott Intel Coffee Lake processzorok

Az Intel „KF” jelölési Coffee Lake processzorairól december 3-án már írtunk. Az akkori információk szerint az újdonságok gyakorlatilag csak egy területen különböznek majd normál társaiktól: nem lesz bennük aktív iGPU, így aki amúgy sem használná ezt a részegységet, választhat magának „KF” sorozatú processzort.

Az új processzorok nemrégiben feltűntek egy finn webáruház kínálatában, így kiderült, hogy órajelek terén a normál társaikhoz hasonlítanak. A Core i9-9900KF a normál modellhez hasonlóan 3,6 GHz-es alap- és 5 GHz-es maximális boost órajelet alkalmaz, míg a Core i7-9700KF-nél 3,6 GHz-es alap- és 4,9 GHz-es maximális boost órajel van érvényben. A Core i5-9600KF ehhez hasonlóan 3,7 GHz-es alap- és 4,6 GHz-es maximális boost órajelet alkalmaz.

Galéria megnyitása

Érkezik azonban még egy Core i5-9400F modell is, ami a „K” jelzés hiánya alapján szorzózáras felépítéssel rendelkezik. Ez a modell 2,9 GHz-es alap és 4,2 GHz-es maximális boost órajelet vethet be – elődjéhez, a Core i5-8400-as modellhez képest 100 MHz-cel magasabb alap- és 200 MHz-cel magasabb maximális boost órajelet kapott. Előbbiek alapján egy Core i5-9400 típusú processzor is érkezhet a nem is oly távoli jövőben, ami iGPU-val is rendelkezik – ezt hivatalosan még nem jelentették be. Az újdonságok egy holland webáruházban, a Centralpointban is feltűntek, ahol a 9900KF, a 9700KF, a 9600KFés a 9400F egyaránt képviselteti magát.

Az új processzorok a Centralpoint információi szerint várhatóan január 9-én válnak elérhetővé a viszonteladóknál, így a rajtjuk is ekkor lehet esedékes. Január elején a hivatalos listaárak is kiderülnek – a jelenlegi webáruházas árakat egyelőre érdemes távolságtartóan kezelni, de azok alapján minimálisan olcsóbbak lehetnek az aktív iGPU nélküli processzorok.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap