SWTOR: Mennyit is kell majd fizetnünk?

Az Electronic Arts azt reméli, hogy legalább 2 millió előfizetőt sikerül majd megnyerniük nagyszabású MMOjuknak, a Star Wars: The Old Republic-nak, amit a BioWare fejleszt hatalmas költségvetésből.

SWTOR: Mennyit is kell majd fizetnünk?

Az Electronic Arts azt reméli, hogy legalább 2 millió előfizetőt sikerül majd megnyerniük nagyszabású MMOjuknak, a Star Wars: The Old Republic-nak, amit a BioWare fejleszt hatalmas költségvetésből.

A játék amióta készül, igen csúnyán hazavágja a kiadó haszon mérlegét, de bíznak a sikerében. "A mérlegük kissé nyomasztó a Star Wars MMO kiadásai miatt, de a menedzsment nagy reményeket fűz a játékhoz és legalább 2 millió előfizetőre számít." - nyilatkozta Arvind Bhatia Stern Agee elemző, a kiadónál tett látogatását követően.

Azt is elmondta, hogy a SWTOR-nak minimum 1 millió lelkesen fizető játékosra lesz szüksége ahhoz, hogy behozza csillagászati fejlesztési költségeit, amivel kiérdemelte, hogy az EA valaha volt legnagyobb projektje legyen. Igaz ez az 1 millió a WoW táborának csak töredéke, de ha körülnézünk az MMO piac többi nagy nyugati versenyzője közt, akkor láthatjuk, ez a törekvés messze túlnyúl a többiek eredményein. Ez az előfizetői mennyiség körülbelül kétszer annyi, mint amennyit az Everquest fénykorában elért, ugyancsak a kétszerese annak amennyire a Blizzard vágyott mikor belefogott a WoW készítésébe és háromszorosa az EVE Online és a Warhammer Online jelenlegi játékos bázisának.

A BioWare pápa Ray Muzyka a Kotakunak nyilatkozva elmondta, hogy az Old Republic a szokásos előfizetői modellt követi majd, de az árazásban lehetnek majd "csavarok".

"Amit próbálunk megvalósítani, az az, hogy a rajongók és a közönség, akiket próbálunk elérni érezzék, hogy amit kapnak az megéri a pénzüket és legyen rá mód, hogy kivegyék a részüket az élményből mind játékos oldalról, mind pedig fizetés tekintetében. Ez a felsőbb célunk."

Szépen megfogalmazta, az már biztos. Lehet, hogy valami olyasmit terveznek, mint a DDO? Hogy lesz hagyományos előfizetésre is opció és mikrotranzakciókra is a casual rétegnek, akik csak ritkán játszanának és nem éri meg nekik havi előfizetést venni?

A legutóbb bemutatott bolygó: Belsavis

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward