Spielberg és Lucas a videojátékok jövőjéről

A két legendás filmkészítő úgy véli, tudja mi kell a játékiparnak a jövőben. Virtuális valóság és Titanic.

Spielberg és Lucas a videojátékok jövőjéről

Steven Spielberg és George Lucas beszélt a videojátékok jövőjéről a USC School of Cinematic Arts egyik előadássorozatán. Hogy milyen különösebb köze van a két úriembernek a játékokhoz, azon kívül, hogy Spielberg éppen egy Halo-sorozatot támogat a nevével, azt nem tudjuk. Ráadásul, hogy a helyzet rosszabb legyen, ott volt Phil Spencer is a Microsoft Xbox-részlegéről.

"Abban a pillanatban, amikor felveszed a kontrollert, valami megáll a szívedben, és az egész csak egy sport lesz. Sosem fogunk teljesen elmerülni valamiben, amíg egy négyszöget kell bámulnunk, legyen az a mozivászon, vagy a számítógép képernyője. Meg kell szabadulnunk ettől, és a játékost kell betennünk az élmény közepébe, ahol nem számít, hogy hova nézel, mindenhol háromdimenziós élménnyel vagy körülvéve. Ez a jövő." - kezdte Spielberg.

Ezzel szemben George Lucas inkább egy olyan játékot látna szívesen, melyet teljesen a női közönség igényeire szabnak, ami a játékipar Titanicja lehetne. "A következő öt év legnagyobb játéka az lesz, ahol szoros empátia alakul ki a játékbeli karakterek iránt, és amit a lányoknak készítenek. Ők szeretik az empatikus játékokat." - majd folytatta, hogy szerinte ez a "Titanic-pillanat" akkor jön el, amikor a játék egy igazi szerelmes történetet elevenít meg, és ténylegesen kapcsolatot mutat be, ahelyett, hogy "csak le kellene lőni mindenkit".

Vajon Lucas bácsi hallott már például David Cage-ről, és csapatáról, esetleg a Heavy Rain című játékról? Ugyan nem Titanic, de azért most is léteznek komoly kapcsolatok, és empátia a játékokban, és le sem kell lőni mindenkit.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward