Shop menü

SÍK ÉS ÍVELT MÓDBAN IS HASZNÁLHATÓ A HAJLÍTHATÓ OLED PANELLEL FELVÉRTEZETT CORSAIR GAMER MONITOR

A hajlítható OLED panel ráadásul szupergyors is lesz.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Sík és ívelt módban is használható a hajlítható OLED panellel felvértezett Corsair gamer monitor

Az ultra-szélesvásznú ívelt kijelzővel ellátott monitorok már nem minősülnek igazán nagy különlegességnek, annyiféle modell áll rendelkezésre belőlük. A Corsairnél úgy gondolták, érdemes egy kis csavart vinni a dizájnba, így az LG kijelző-gyártó részlegéhez fordultak, majd a két csapat tagjai megalkották a Xeneon Flex 45WQHD240 OLED névre keresztelt monitort, amelynek a neve sok mindent elárul.

Galéria megnyitása

Alapvetően már a 45 hüvelykes képátlójú ultra-szélesvásznú OLED panel is egy érdekesség lehet a maga 240 Hz-es képfrissítési rátájával és 3440 x 1440 pixeles natív felbontásával, illetve szupergyors válaszidejével, ám ennyivel nem elégedtek meg a tervezők. A fejlesztőcsapat tagjai igazi különlegességgel fűszerezték a dizájnt: az OLED panel hajlítható. lényegében arról van szó, hogy a 45 hüvelykes panelt a 800R hajlítási sugár és a sík állapot között lehet hajlítani, attól függően, éppen mire van szüksége a felhasználónak. A hajlítás manuálisan, a monitor két szélén elhelyezett fogantyúk segítségével történik – talán a szervomotoros üzemmód lesz a következő nagy újítás.

Galéria megnyitása

Az LG W-OLED alapú hajlítható panel remek tulajdonságokkal bír, ugyanis a pixelkapcsolási-idő mindössze 0,01 ezredmásodperc, míg a GtG válaszidő 0,03 ezredmásodperc, vagyis mindkét érték mikroszekundumokban mérhető. A 240 Hz-es maximális képfrissítési ráta mellé Nvidia G-Sync Compatible és AMD FreeSync Premium támogatás egyaránt jár, így a dinamikusan váltakozó képfrissítési rátában rejlő lehetőségek is kiaknázhatóak. A működési tartomány alighanem 48 Hz és 240 Hz között helyezkedik el, de ezt majd csak később erősítik meg, vagy éppen cáfolják a részletes adatok.

Galéria megnyitása

A panel HDR támogatással érkezik, maximális fényerőssége 1000 nit, és valószínűleg a színhűsége is kiváló lesz. A videó bemenetek között DisplayPort és HDMI csatlakozók találhatóak, ám ezeket az állványra száműzték a speciális dizájn miatt. Az előlapra egyébként USB portok és fejhallgató kimenet is került.

A terméket az alábbi videón lehet működés közben is megcsodálni:

Ahogy az a fenti tartalomból is kiderül, ez egyelőre egy prototípus, amelynek vannak hiányosságai. Az állványt a végleges változat esetében módosítani fogják, valószínűleg a kihúzható fogantyúkon is dolgoznak még egy picit, mert azok egy idő után kihúzott pozícióban maradtak a tesztelő szerint. Ezzel együtt a panel is hajlíthatóbb lesz, azaz jó eséllyel 800R feletti ívet is követhet majd.

Az új monitor végleges paramétereiről későbbre ígért részletes tájékoztatást a gyártó, így az is később derülhet ki, hogy a hajlítható OLED panellel ellátott különlegesség pontosan mikor jelenik meg kereskedelmi forgalomban, és pontosan mennyibe kerül majd. A paraméterekkel kapcsolatos részletekre még idén számíthatunk, a termék megjelenésére azonban majd csak valamikor 2023 elején kerülhet sor.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére