Shop menü

RYZEN 9 8945HS ALAPOKON ÉRKEZIK AZ ASUS KÖVETKEZŐ CSÚCSKATEGÓRIÁS GAMER NOTESZGÉPE

A frissített Zephyrus G14 egy érdekes gamer notebooknak ígérkezik, ami a korábbinál nagyobb AI teljesítményt kínálhat, hála a Hawk Point sorozatú mobil APU egységek továbbfejlesztett XDNA gyorsítójának.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
RYZEN 9 8945HS alapokon érkezik az ASUS következő csúcskategóriás gamer noteszgépe

Az iparági szereplők hamarosan terítik legújabb lapjaikat a CES 2024 alkalmával, ennek köszönhetően igazi hardverdömpingre számíthatunk a következő esztendő elején. A sorból természetesen az ASUS sem marad ki, a gyártó egyebek mellett egy különleges gamer noteszgéppel is előrukkol a RoG Zephyrus G14 GA403UV formájában, ami mind az AMD, mind pedig az Nvidia térfeléről igazi csúcshardvereket hoz magával. A jelenleg is kapható G14-es modell frissített változata immár a legfrissebb AMD Hawk Point APU egységek leggyorsabb képviselőjét, a RYZEN 9 8945HS modellt alkalmazhatja, ami mellé egy igazi nagyágyú, a GeForce RTX 4090 Laptop GPU kerül, így teljesítményből nem szenved majd hiányt az újdonság.

Galéria megnyitása

A Hawk Point APU egységeket már bemutatta az AMD, a velük kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról ebben az összefoglalóban számoltunk be. Dióhéjban annyit érdemes megemlíteni, hogy a friss mobil APU egységek az előző generációhoz képest többnyire magasabb órajeleken üzemelnek, valamint mindannyian megkapták az XDNA AI gyorsító legfrissebb kiadását, ami 60%-os gyorsulást hozott a korábbi modellhez képest, így teljesítménye 10 TOP/s-ról egészen 16 TOP/s-ra nőtt. A RYZEN 9 8945HS lényegében a jelenlegi RoG Zephyrus G14 (GA402) fedélzetén található RYZEN 9 7904HS helyére érkezik.

Ez a mobil APU egység továbbra is 8 maggal és 16 szállal rendelkezik, viszont órajelek terén ugyanúgy 4 GHz-es alap és 5,2 GHz-es maximális boost órajelet alkalmaz, mint elődje, és igazából iGPU terén sincs különösebb változás. Gyorsult viszont az XDNA mag, ahogy fentebb említettük, a TDP keret pedig továbbra is 45 W, ami 35 W és 54 W között konfigurálható.

Galéria megnyitása

Az új mobil APU egységgel felszerelt RoG Zephyrus G14-es gamer notebook már felbukkant a GeekBench adatbázisában, ami arra utal, nem lehet már messze a hivatalos rajt időpontja sem. Videokártyából természetesen továbbra is többféle áll majd rendelkezésre, a csúcsot azonban változatlanul a GeForce RTX 4090 Laptop GPU képviseli. A hardver egy 16:10-es képaránnyal rendelkező, 14 hüvelykes képátlójú kijelzőt hajt meg, ami Mini-LED alapú, felbontása pedig jó eséllyel továbbra is 2560 x 1600 pixel lesz. Az IPS alapú példány a jelenlegi generációnál 165 Hz-es maximális képfrissítési rátával érkezik és G-Sync támogatással is rendelkezik.

Az ASUS egyelőre hivatalosan nem jelentette be 2024-es Rog Zephyrus termékcsaládját, viszont bejelentettek egy új előadást, ami a „Trancendence CES 2024” címet viseli és 2024. január 9-én kerül megrendezésre. A show alkalmával sok-sok újdonságról hullhat le a lepel, például a fentebb említett gamer csúcsnoteszgépről, az Intel Core Ultra 100 alapú megoldásokról, valamint az Intel 14. Core generációját erősítő HX sorozatú Raptor Lake Refresh mobil processzorok köré épülő termékek is tiszteletüket tehetik a shown. Természetesen további AMD RYZEN 8040-es sorozatú konfigurációk érkezésére is számíthatunk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére