Révbe ért a PS3: Elérte a 70 millió eladott példányt

A Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy a 2006 novemberében megjelent PS3-ból már 70 millió készüléket, a PlayStation Move kontrollerből pedig 15 millió darabot értékesítettek világszerte.  

Révbe ért a PS3: Elérte a 70 millió eladott példányt

A Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy a 2006 novemberében megjelent PS3-ból már 70 millió készüléket, a PlayStation Move kontrollerből pedig 15 millió darabot értékesítettek világszerte.

A PS3 megjelenése óta már számos átalakuláson ment át, a jelenlegi, 2012 szeptemberében bemutatott új PlayStation 3 modellnek amellett, hogy nagyobb a HDD kapacitása, fele akkora a súlya, mint az első szériás gépeknek, a korábbi PS Slim modellhez képest pedig 20-25%-kal lett könnyebb. A belseje viszont (egyelőre) nagyrészt ugyanaz, így mivel kisebb helyen kell elférni, hangosabb lett egy "lehelletnyit", ezen csak a csíkszélességváltás fog segíteni.

2006 novemberében a PS3 mellett a PlayStation Network szolgáltatást is bemutatták, ami szépen lassan hozzánk is elérkezett, igaz, még nem magyar nyelvű, de már végre hivatalosan is hozzáférhetünk az ingyenesen használható online szolgáltatásokhoz, vagy előfizethetünk a PS Plus csomagra. 2012 októberében a PSN vadonatúj dizájnt is kapott, gazdagodott a kezelőfelülete, az átalakított keresőfunkciónak köszönhetően pedig még egyszerűbben lehet böngészni a több ezer digitális tartalom között.

2010 szeptemberében bemutatták a PlayStation Move kontrollert, az Xbox 360 Kinectjének vetélytársát, melyre a számtalan party játék mellett érkezett néhány komolyabb darab is, így az általunk frissen tesztelt Unfinished Swan is. Éppen ma jelent meg a Wonderbook, ami a Sony ígéretei szerint az új perifériának köszönhetően a történetmesélést és a játék élményét egy teljesen új szintre emeli a fiatalabb korosztály számára. Erre mi magunk is nagyon kíváncsiak vagyunk, különösen azért, mert a Sony bevállalta, hogy leszinkronozza az egész játékot magyarra, így ezúttal az itthoni gyerekek sem maradnak ki a mókából, nem úgy, mint például a szintén remekül sikerült, de le nem szinkronozott PSP-s Invizimals esetében.

A PS3 a külső játékfejlesztőktől és kiadóktól származó tartalmakkal együtt már 3590 szoftverrel és 595 millió eladott példánnyal büszkélkedhet. Egyre szaporodnak a „cross platform” funkciót támogató játékok is, jön a LittleBigPlanet 2: Cross Controller Pack és a Sly Cooper: Thieves in Time. A Vita kampányában erősen kiemelték ezt a funkciót, szóval bízunk a további erősödésében.

„A Sony Computer Entertainment folyamatosan azon dolgozik, hogy egy olyan új digitális élményt nyújtson a felhasználók számára, amire csak a PlayStation képes.” Ámen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward