Rengeteg változással érkezett meg az iOS 12.2

Újításokban és javításokban is bővelkedik az iOS 12 legújabb frissítése.

Rengeteg változással érkezett meg az iOS 12.2

Az Apple a tavaszi rendezvényével egy időben elindította az iOS 12 soron következő nagy frissítési csomagját, ami számos ponton hoz változásokat az operációs rendszerben. Érintett a böngésző, a Képernyőidő, az Animoji, az AirPlay és még sok más terület is, mivel hibajavítások is szép számmal találhatóak benne, így mindenképpen érdemes lesz megejteni a frissítést.

Az Apple a hivatalos változáslistán az első pontban emelte ki, hogy befutott az Apple News+. Ez egy teljesen új szolgáltatás, aminek a működésével részletesen foglalkoztunk. Viszont ennek sajnos a hazai felhasználók még egyelőre nem örülhetnek a regionális korlátozás miatt. Az Apple News+ elfogadható mértékű havidíj ellenében több száz újság tartalmához biztosít hozzáférést az embereknek. A vállalat ezen keresztül válogatott tartalmakat igyekeznek biztosítani magas minőségben. Azt nem tudni, hogy Magyarországon mikortól lesz hozzáférhető, de a jelek szerint egy ideig még biztos, hogy kizárólag angolul fog üzemelni. Az iOS 12.2-től kezdve újítás a Sirit illetően, hogy jobb lesz a videós lehetősége. A felhasználó rengeteg különböző platformon keresztül kérheti majd arra egyszerű hangutasítással a digitális asszisztens szolgáltatást, hogy játsszon le valamilyen filmet, tv műsort, egyebet.

Galéria megnyitása

Bővült az Animojik kínálata néhány új karakterrel. A felhasználók egészen pontosan négy további állat bőrébe bújhatnak majd az eddigieken felül; megjelent a kínálatban a bagoly, a vaddisznó, a zsiráf és a cápa is. Persze az Animojiknak továbbra is csak azok örülhetnek, akik Face ID egységgel ellátott készülékkel rendelkeznek. Az AirPlay szolgáltatás kapott egy gyorsan hozzáférhető TV távkapcsolót, ezt el lehet érni a Vezérlőközpontba és a lezárt képernyőn is. Van már multitasking az AirPlay esetében is, ez lehetővé teszi, hogy a felhasználó az otthoni zenelejátszás forrásául szolgáló táblagépen úgy nézzen meg egy videót, hogy közben a kapcsolódó hangszórón tovább szól a zene. És az AirPlay-célok már az alapján lesznek csoportosítva, hogy milyen tartalomtípushoz kapcsolódnak, így egyszerűbben meg lehet majd találni a kívánt eszközt.

Örömteli újítás az Apple Pay esetében, hogy a Pay Cash már támogatja az azonnali átutalást a Visa kártyák esetén. A Wallet applikációban pedig azonnal lehet majd látni a tranzakciókat az Apple Pay szolgáltatásban kezelt bankkártyák alatt, így hamarabb és kényelmesebben át lehet tekinteni a kiadásokat. A Képernyőidőnél a Nyugalmi időre vonatkozóan végre lehet különböző konfigurációkat beállítani minden napra, így a felhasználók jobban tudják a napirendjükhöz igazítani ezt a funkciót. És megjelent ezen a ponton egy olyan új kapcsoló az iOS 12.2-ben, amivel egyszerűen lehet ki- vagy bekapcsolni az átmenti alkalmazáskorlátozásokat.

Galéria megnyitása
Balra az új Wallet, jobbra pedig a régi

A Safarihoz kötődően kiemelhető, hogy a Jelszó automatikus kitöltése funkció kényelmesebben fog működni, ugyanis ez már nemcsak, hogy be tudja írni a megfelelő adatokat a helyükre egy bejelentkezés során, hanem a belépést is azonnal elindíthatja. A biztonság javítása érdekében a Safari figyelmeztetéseket fog bedobni az olyan oldalak meglátogatásakor, amelyek nem titkosítottak. A biztonságosabb böngészést szolgálja az is, hogy nem támogatott ettől kezdve az elavult Követés tiltása szolgáltatás, és van Intelligens követésmegakadályozó, ami alapértelmezetten védelmet nyújt az oldalakon keresztüli követés ellen. Az „okos” keresőmezőben pedig módosíthatóak lettek a javaslatok a mellettük található nyíl ikon megérintésével.

Galéria megnyitása

Az Apple Music nem úszta meg módosítás nélkül. A zenei szolgáltatás esetben az Apple a Böngésző oldalán több olyan tartalommal fog szolgálni, amiket a szerkesztők emeltek ki, így egyszerűbben fel lehet majd fedezni új tartalmakat, legyen szó zenékről, lejátszási listákról, albumokról vagy más egyébről. És fontos, hogy az iOS 12.2 telepítését követően támogatást nyer az AirPods második generációja, melyről az Apple az elmúlt héten rántotta le a leplet. Az új AirPods már egy továbbfejlesztett chipet alkalmaz, és alapból rendelhető némi felár mellett olyan tokkal, ami lehetővé teszi a vezeték nélküli töltést bármilyen Qi támogatást biztosító töltőpaddal.

A frissítést követően az Apple Térkép szolgáltatáson belül már látható lesz a levegő minőségére vonatkozó információ is az időjárás mellett. Viszont ez sajnos kezdetben csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Indiában fog működni, de idővel talán más régiókra is kiterjed. Érdekesség, hogy az iOS 12.2 már láthatóvá teszi a beállításokon belül, hogy mennyi idő van még hátra a garancia lejáratáig. A telefonhívásoknál támogatást nyert az RTT (real-time text) technológia, és az Üzenetek alkalmazáson belül pedig javult a minősége a hangfelvételi opciónak (egy új kodeket vett használatba a vállalat). Az Apple TV távvezérlő funkciója jobb teljesítményt és stabilitást fog nyújtani.

Galéria megnyitása

A frissítést követően már ki lesz javítva az a hiba, ami miatt néhány esetben nem voltak láthatóak a nem fogadott hívások az értesítési felületen. Korábban előfordult, hogy olyankor is jelvényértesítés jelent meg a Beállításokon belül, amikor nem volt szükség a beavatkozásra, így félre lett vezetve a felhasználó, de ezt a problémát most kiküszöbölte az Apple. Mint ahogy azt a hibát is elhárította, mely okán a tárhely méret esetenként nem jól jelent meg bizonyos kategóriáknál. És javításra került az a komikus probléma is, ami az autókhoz való Bluetooth-os kapcsolódást követően automatikusan elindította a Hangjegyzetek tartalmának a lejátszását. Végül még szintén a Hangjegyzetek kapcsán az a hiba is el lett hárítva, mely esetenként átmenetileg megakadályozta a felvételek átnevezését.

Az iOS 12.2 minden olyan eszközre elérhető lesz, amire az iOS 12-t lehetett telepíteni, a frissítésről a felhasználók értesítést kapnak, de manuálisan is rákereshetnek erre a beállításokon belül. Az Apple az iOS 13-at valószínűleg nyáron fogja bejelenteni, szóval nem lenne meglepő, ha készülne még egy nagyobb frissítés addig az iOS 12-höz – kisebb foltok biztosan jönni fognak –, de egyelőre nincsen bejelentve semmilyen fejlesztés alatt álló kiadás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap