Megérkezett az AirPods új generációja

Az Apple bejelentette a friss fülhallgatót, és mellé egy vezeték nélküli töltést támogató tokot, ami a korábbi eszközzel is működik.

Megérkezett az AirPods új generációja

Az Apple hosszú idő után végre tényleg lerántotta a leplet az AirPods fülhallgató utódjáról. Az eredeti AirPods még 2016 végén került bevetésre, szóval több mint 2 éves volt. A vállalat a külsőségeken nem változtatott, és megkülönböztető jelzést sem adott a friss fülesnek, egyszerűen AirPods néven fut tovább a szerkezet.

Érdekes módon az Apple nem kerekített nagy feneket a bejelentésnek, pedig régóta várt újdonságról beszélhetünk. A friss vezeték nélküli fülhallgatónál nem igazán érdemes külső változásokat keresni, a lényeg a színfalak mögött rejtőzik, mint az kiderült a vállalat hivatalos közleményéből. A legfontosabb változás, hogy az Apple itt már nem a W1 chipet használja, hanem egy másik saját tervezésű egységet vett alkalmazásba, a H1-et. Ez a chip speciálisan fej-/fülhallgatók számára lett tervezve, és számos előnnyel jár a korábbi megoldáshoz képest. Az új AirPods ennek köszönhetően gyorsabban lesz képes csatlakozni, és stabilabb kapcsolatot fog biztosítani. A H1 chip képes lesz hozzájárulni a jobb zenei élmény eléréséhez, és ezzel együtt az új AirPods 50 százalékkal hosszabb beszélgetési időt produkálhat. A fülhallgató használata közben gond nélkül lehet váltani a források között, az egyik pillanatban még szólhat a zene egy iPhone-ról, a másikban pedig már egy iPadről.

Galéria megnyitása

Lényeges előnye az új AirPodsnak, hogy az eddiginél sokkal egyszerűbben használható vele a hangalapú asszisztens szolgáltatás. Elegendő annyit mondani a viselése közben, hogy „Hey, Siri” és máris várni fogja az utasításokat, nem kell semmi mást tenni, mindig fülelni fog. A digitális segítőt lehet majd könnyedén használni a számok közötti váltásnál, hívások kezdeményezésénél, a hangerő szabályozásánál, de persze más egyéb utasítások is kiadhatóak. Az aktuális AirPods a korábbi modellhez hasonlóan érzékeli, mikor beteszik a fülbe, és egyenként is használható, ha például csak hívásokat bonyolít vele a tulajdonosa. Egy töltéssel a készüléket 5 órán át lehet zenehallgatásra és 3 órán át telefonálásra használni. És egy 15 perces töltéssel a tokjában újabb 3 órás zenélést vagy 2 óra beszélgetést fog kibírni, szóval nagyon gyorsan töltődik.

Galéria megnyitása

Az Apple már 2017-ben belengette az AirPods vezeték nélküli töltést támogató tokját az akkori iPhone-okkal együtt, de egészen mostanáig kellett arra várni, hogy ez a termék valóban megjelenjen a kínálatban. Azt nem lehet hivatalosan tudni, hogy mi áll a sok csúszás hátterében, de mostantól mindenki számára elérhető ez a megoldás, viszont az emberek csak opcionálisan juthatnak hozzá, akkor is, ha az új AirPods megvásárlása mellett döntenek – de ebben az esetben valamivel olcsóbb a teljes csomag. Az Apple a régi és az új vezeték nélküli fülhallgatóját teljesen ugyanolyan dizájnnal dobta piacra, ennek köszönhető az, hogy a vezeték nélküli töltést támogató tok kompatibilis az első AirPodsszal is. Ez bármilyen szabványos Qi technológiás töltővel táplálható, és akkor sem fog töltés nélkül maradni a felhasználó, ha például az utazásai során nem viszi magával az otthon használatos Qi töltőjét, ugyanis a megszokott módon, egy Lightning csatlakozón keresztül is lehet táplálni szükség esetén, mint az eredeti tokot. A beépített akkumulátorral menet közben tölthető az AirPods, és több mint 24 órás üzemidőt lehet vele elérni. A készüléken egy apró LED szolgál a visszajelzésre a töltésről, ez a szerkezet 40 grammot nyom, és 44,3 x 21,3 x 53,5 milliméteres méretű.

Galéria megnyitása

Az Apple AirPods a 60 ezer forintos ajánlott fogyasztó áron kerül a boltokba, ennyibe került az elődje is, szóval ezen a téren nem történt változás. Ha viszont valaki a vezeték nélküli töltésre alkalmas tokkal szeretné megvásárolni a terméket, akkor már 75 ezer forint kifizetésére kell felkészülnie, magában pedig az új tokot 30 ezer forintos áron lehet beszerezni, szóval nem olcsó mulatságról van szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap