Remekül variálható nyílt légterű ház a Raijintek műhelyéből

Az Enyo 21,5 kilogrammos, rengeteg bővítőhely van benne, így akár két tápegységet is el tud nyelni.

Remekül variálható nyílt légterű ház a Raijintek műhelyéből

A Raijintek egy új, nyitott légtérrel rendelkező toronyházat dobott piacra az Enyo formájában, ami rendkívül tágas, kiválóan bővíthető belső térrel büszkélkedik, és igazából külsejét sem érheti kritika, hiszen az acélt, az alumíniumot és az edzett üveget rendkívül ízlésesen kombinálták a tervezők. Az Enyo alapját 2 milliméter vastag SECC acélház, illetve 3 milliméter vastag alumínium panelek adják, az oldallapokat, a tetőlapot és az előlapot pedig 4 milliméter vastag edzett üveglapok adják. Az előlapra még lézergravírozással készített Raijintek logó is került.

Galéria megnyitása

A 707 milliméter hosszú, 659 milliméter magas és 398 milliméter széles monstrum már üresen is 21,5 kilogrammot nyom a mérlegen, így ha alaposan megpakoljuk hardverrel, kissé nehézkes lesz a mozgatása, például portalanítás alkalmával. Mivel nyílt légterű házról van szó, amelybe viszonylag akadálytalanul hatolhat be a por, így fel kell készülni rá: az extrém megjelenésért gyakori takarítással (is) fizetünk majd.

Galéria megnyitása

Az óriási alaplaptálca Mini-ITX-től egészen E-ATX formátumig várja az alaplapokat, amelyekhez természetesen szerelőablakot is biztosít – ahogy a képeken is látszik, akár kétprocesszoros rendszerben is nyugodtan gondolkodhatunk, ha szükséges. PCI slotokból nyolcat kapunk és természetesen vertikális videokártya elhelyezésre is lehetőség nyílik. A ház belsejében maximum 188 milliméter magas processzorhűtő fér el, a bővítőkártyák maximum 615 milliméter hosszúak lehetnek és a tápegységeknek is bőven jut hely – rögtön két ATX formátumú áramforrást is beszerelhetünk. Utóbbilehetőség kifejezetten jól jön, ha az Intel érkező Xeon W-3175X processzorában gondolkodunk.

Az adattárolókat négy darab bővítőhely várja, amelyekben 3,5 vagy 2,5 hüvelykes példányok férnek el, előlapi portok terén pedig négy darab USB 3.0-s csatlakozóval, egy fejhallgató kimenettel és egy mikrofon bemenettel gazdálkodhatunk. USB-C port sajnos nincs. A tápegységek bővítőhelyeit a ház másik oldalán alakították ki, az edzett üveg oldallapot azonban innen sem spórolták le. Az adattárolókat az alaplap alatti kamrában szállásolhatjuk el.

A szellőzésről összesen akár 23 darab ventilátorral is gondoskodhatunk, azaz rendkívül szellőssé varázsolható a rendszer, amennyiben az indokolt. A ház bal oldalán összesen 16 darab 120/140 milliméteres ventilátort helyezhetünk el a tetőlapon, az előlap mögött, az oldallapon, valamint az alaplap alatti részen, plusz a jobb oldalra is elfér 4+3 ilyen légkeverő, vagyis összesen 23 darab ventilátorral tömhetjük tele az ENYO bendőjét. A ház összesen maximum négy darab 480 milliméteres hőleadó radiátort tud elszállásolni, plusz ezeken felül még egy 360 milliméteres hőleadó is elfér benne – mindegyik 65 milliméter vastag lehet. A házban ezzel együtt két szivattyú számára is kialakítottak helyet, hogy a rengeteg hőleadó radiátort megfelelő keringetéssel láthassuk el.

Az extrém módon variálható és bővíthető Raijintek Enyo rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, 300 eurós áron.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap