Shop menü

REMEK TÁBLAGÉP LETT AZ OPPO PAD 2, DE…

… újnak nehezen lehetne nevezni, mivel a megjelenése és a specifikációja azonnal elárulja, hogy a OnePlusnál már találkoztunk vele.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Remek táblagép lett az Oppo Pad 2, de…

Az Oppo, a Realme és a BBK Electronics többi márkája is egyre több táblagépet kínál az utóbbi időben, és meglehetősen egyszerű módját választotta a cégcsoport a gazdag paletta létrehozásának. Több eszköz is felbukkant az utóbbi időben különböző neveken. Most itt az Oppo Pad 2, ami egy nagyon jó konfigurációt lett, viszont már ezt is ismerjük.

Az Oppo Pad 2 specifikációjára ránézve, meg úgy eleve az eszközt szemrevételezve azonnal ki is derül, hogy a OnePlus Padról beszélhetünk, csak más matricával. Amikor jött a OnePlus tablet, akkor sokan attól tartottak, hogy csak egy újabb eszköz lesz más néven, ahogy arra fentebb utaltunk is. De nem így lett, hanem teljesen új konfigurációként bukkant fel a palettán. Ettől függetlenül viszont az átnevezést nem tudta megúszni.

Galéria megnyitása

Egy 11,61 hüvelykes táblagépről beszélhetünk, ami 2800 x 2000 képpontos felbontással szolgál, vagyis eléggé különleges a képaránya. 7:5-höz kialakításról beszélhetünk, és 144 Hz-es üzemre képes, ami szintén nem megszokott a táblagépek körében. IPS panelt használtak a tervezők. Az Android 13 operációs rendszert eleveníti meg a Oppo Pad 2, és a ColorOS 13.1 fut rajta olyan extrákkal, amik a nagyobb képfelület jobb kihasználásában segítenek. A 144 Hz támogatás mellett játékokat is élvezetesen lehet rajta pörgetni.

Galéria megnyitása

8 MPixeles előlapi kamerát vonultat fel az eszköz, és Full HD videózásra képes ezen a ponton. A főkamera a hátlapon 13 megapixeles szenzort használ, és azt már 4K Ultra HD felvételek rögzítésre is lehet alkalmazni, ha éppen arra lenne szükség.

Galéria megnyitása

A felsőkategóriás tempó elérése érdekében a Dimensity 9000 rendszerchipet kapta meg a szerkezet. A OnePlus Pad „csak” 8 GB RAM-ot használt, de itt már elérhető lesz 12 gigás rendszermemória is, a tárhely pedig elérheti az 512 GB-ot, míg a OnePlus márkanév alatt futó ikertestvérénél 128 GB-tal kell beérnie minden vásárlóknak. Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.3 modul is van a szerkezet tarsolyában, GPS és mobil hálózati modem viszont nincs, ezt el kell fogadni.

Galéria megnyitása

Tollal és billentyűzettel is megtoldható lesz az Oppo Pad 2. Ezeknek köszönhetően még jobb partnet lesz majd a munkában, gördülékenyebben mehet rajta a munkavégzés legyen szó szövegbevitelről vagy éppen valamilyen grafikus feladat megoldásáról. A szoftveres oldalon az Oppo mobilokkal sok kollaborációs élehetőség is biztosított lesz. Nagyon jó hangzással szolgál majd, hogy élvezetesebb legyen például a filmezés, mind a négy sarokban van egy-egy hangszóró.

Galéria megnyitása

Letisztult és szép formatervet kapott a táblagép, a színválasztéka elegánsabb lett, mint a OnePlus Padnak, szürke és arany kivitelekből lehet itt választani. A szerkezet 9510 mAh-s akkumulátort kapott és 552 grammot nyom, miközben mindössze 6,5 milliméterre emelkedik ki a síkból, szóval rendkívül kecses. Tölteni pedig 67 wattos teljesítménnyel lehet, az Oppo által fejlesztett Super VOOC eljárás támogatott itt.

Galéria megnyitása

Öröm azt látni, hogy a BBK Electronics egyre több figyelmet szentel a táblagépek fejlesztésére, azt pedig be kell látni, hogy az olyan újrahasznosítást, mint ami például az Oppo Pad 2 esetében van, nem lehet elkerülni. Egyszerűen nem fogy annyi táblagép, hogy több vasat lehessen a tűzbe tartani gazdaságosan. De amennyiben szép lassan stabil piaci szereplővé tudna felnőni a vállalat ezen a területen, egészen biztos, hogy még több versenyképes és figyelemre méltó konfigurációt tudna letenni az asztalra.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére