Shop menü

7:5-HÖZ KÉPARÁNYT, KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNYT, ÉS SOK ÉRDEKESSÉGET HOZ A ONEPLUS ELSŐ TABLETJE

Egyedi konfigurációt alkotott a OnePlus, ami a cég szerint tartalomfogyasztásnál, munkánál és szórakozásnál is nagyon jól helytáll majd.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
7:5-höz képarányt, kiváló teljesítményt, és sok érdekességet hoz a OnePlus első tabletje

A BBK Electronics égisze alatt az elmúlt időszakban több márkánál is megjelentek nagyon hasonló jellemvonásokkal rendelkező tabletek, és attól lehetett tartani, hogy a OnePlus Pad is egy tucatmegoldás lesz egyedi ötletek nélkül, de nem így lett. Sőt mi több, az újdonságba több egyediség szorult, mint a legtöbb táblagépbe.

Galéria megnyitása

Rögtön a képernyő nagyon érdekes, ugyanis 7:5-höz képaránnyal rendelkezik, amivel a 3:2 és a 4:3 között helyezkedik, ráadásul elég nagyra nőtt, 11,61 hüvelykes a képátlója. A szerkezet 2880 x 2000 képpontos felbontással rendelkezik, és képes akár 144 Hz-en üzemelni, ami szintén egy különlegesség a táblagépes mezőnyben. A felhasznált panel IPS technológiás, és nagyon vékony a kávája, így 88% feletti hasznos képfelületet nyújt. Van benne Dolby Vision támogatás és 2048 lépésben képes állítani a fényerőt.

Galéria megnyitása

A táblagépnek megfelelő módon optimalizált grafikus felhasználói felület is jár, éppen ezért itt már az OxygenOS 13.1-es kiadása van jelen néhány plusz fejlesztéssel. Egyébként pedig az Android 13 alapot használhatja a termék, bár ezt konkrétan nem emelte ki a OnePlus egy alkalommal sem. A OnePlus mobilokkal pillanatok alatt tud majd kapcsolódni, így képes megosztani azonnal a mobiladat kapcsolatot, és akár a képernyőn is lehet adatokat küldeni az eszközök között, tehát a kollaborációs lehetőségekre próbált a cég figyelni.

Galéria megnyitása

A OnePlus Padból úgy lehet majd a legtöbbet kihozni a felhasználói élmény szempontjából, hogy az ember mellécsapja a OnePlus Stylo névre keresztelt érintőceruzát is, valamint a mágneses billentyűzetet, amit a gyártó direkt a OnePlus Padra szabott. Ezeket használva hatékonyabban lehet majd használni a készüléket szövegbevitelre, jegyzetelésre, rajzolásra egyaránt. Akár grafikus melóban is megfelelő társ lehet az újdonság, a képaránya és mérete rajzoláskor nagy szabadságot ad.

Galéria megnyitása

A táblagépek nem a kamerákról szoktak szólni, és azért ez itt sincs másként. A OnePlus Pad csak kettő kamerát kapott. Az előlapon egy 8 megapixeles egység bukkant fel, ami Full HD videózást tesz lehetővé. Alkalomadtán lehet vele önarcképet készíteni, de inkább a videohívások alkalmára szolgál ez. A hátlapra pakolt főkamera már 13 MPixeles, így azzal jobb fotókat lehet megörökíteni, és az már lehetővé teszi a 4K Ultra HD mozgóképfelvételek létrehozását is.

Galéria megnyitása

Hogy minden nagyon gördülékenyen menjen a tablet használata során, a fejlesztők a MediaTek Dimensity 9000 rendszerchipet vették használatba, ami a tajvaniak tavaly csúcslapkája. Egészen biztos, hogy sosem lesz gond a sebességgel, és a OnePlus arról is gondoskodott, hogy megfelelő hűtésben részesüljön az eszköz. A rendszernek 8 vagy 12 GB-nyi memóriát biztosít a OnePlus Pad, a háttértár pedig jelen állás szerint 128 gigás, de lehet, hogy lesz ennél jobban felszerelt változat is később.

Galéria megnyitása

A OnePlus Pad fájó hiányossága, hogy nincs belőle mobil hálózati modemes változat, pedig a Dimensity 9000 mellett az 5G támogatás is megoldható lenne. A kapcsolati lehetőségek terén biztosít a szerkezet Wi-Fi 6 lehetőséget és Bluetooth 5.3 modult is aptX HD kiterjesztéssel, emellett pedig van még GPS, hogy a térképpel is jól boldoguljon a termék. Más egyéb extrát nem érdemes keresni.

Galéria megnyitása

Kizárólag zöldben bukkant fel a OnePlus Pad, és a burkolata CNC megmunkálással kidolgozott alumíniumötvözet. 552 grammot nyom a szerkezet, miközben 258 x 189,4 x 6,54 milliméteres vonalakkal határolt. Négy hangszóróval látták el a táblagépet a tervezők, minden sarokba jutott egy, plusz van Dolby Atmos támogatás is a tarsolyában. 3,5 mm-es Jack viszont nincs, a hang is a C-típusú USB-n keresztül fog menni, és csak USB 2.0 szabványnak megfelelő az aljzat, ami azért szomorú.

Galéria megnyitása

Egy eléggé izmos, 9510 milliamperórás kapacitású akkumulátor került a házba, ami nagyon jól bírja majd egy töltéssel. Kiemelendő, hogy az üzemidő a OnePlus elmondása alapján akár 14,5 óra lehet folyamatos videózás mellett, és kevesebb mint 1,5 órát fog igénybe venni a teljes feltöltés a SuperVOOC gyorstöltésnek köszönhetően, ami itt éppen 67 wattos teljesítmény elérését teszi lehetővé.

Galéria megnyitása

A OnePlus Pad megjelenésével kapcsolatosan egyelőre csak annyi információt kaptunk, hogy áprilisban várható nemzetközi fronton. Az árát csak később fogja közölni a vállalat. Ezen a ponton azt elképzelhetőnek tartjuk, hogy azért Kínában hamarabb forgalomba fog kerülni, de több részletet a cég most nem árult el.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére