Radikális mobildizjánt védetett le a Lenovo

Radikális mobildizjánt védetett le a Lenovo

Ismét egy olyan szabadalomról számolhatunk be, ami egy hajtogatható okostelefont ír le, és eltér minden eddig látott megoldástól. A Lenovo már több prototípus eszközt is villantott, ami flexibilis kijelzőt használt fel különböző módokon, és most egy újabb kialakítás látott napvilágot.

A LetsGoDigital által publikált képeken egy olyan eszköz terve látható, ami több tekintetben is eltér az eddig látott hajtogatós szabadalmaktól. A Lenovo szakemberei ebben az esetben egy olyan megoldást vetettek papírra, amit nem pusztán össze lehet majd hajtani, hanem még elcsúsztatható is, és minden eddiginél bonyolultabbnak tűnő zsanérral rendelkezik. Nyitott állapotában a szabadalmaztatott forma nem sokban tér el egy átlagos okostelefontól, csak még magasabb a kijelzője, legalább 21:9-es képaránnyal rendelkezik. A kávája nagyon vékony, de ez igazából ennél a szabadalomnál nem sok jelentőséggel bír, a lényeg az, hogy miként lehet hajtogatni. Ez ugyanis nem egy egyszerű „forgásponttal” rendelkezik.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Lenovo vázlatában egy olyan zsanér figyelhető meg, ami több centiméter hosszan fut végig a szerkezet házán, és így az egész felületén bárhol meg lehet hajlítani. Egyenletesen tagolt az egész zsanér, így a behajtott rész akár le vagy fel is csúsztatható, hernyó módjára mozog ez a rész. És a mobil nagy kijelzőjén pedig annak függvényében változik a megjelenített tartalom, hogy mekkora részben van zárva az eszköz. Ha látható a panel egy része, akkor a legfontosabb információkat, értesítéseket tételesen ki tudja írni, de ha szinte teljesen takarásba kerül, akkor csak az értesítési sáv látszik. Ha ez nem lenne elég, még egy kisebb megjelenítővel is rendelkezik a levédetett dizájn, ami zárt állapotban kerül előre, egyébként a hátlapon helyezkedik el. Az alternatív kijelző akkor jut tehát szerephez, ha a rendes panel takarásba kerül, de használható arra is, hogy szelfiket készítsen a felhasználó a főkamera használatával, vagy esetleg ezt alkalmazza a videohívásoknál, hogy jobb képminőséget tudjon biztosítani.

Egyesek még arra is látnak némi esélyt, hogy ez lehet a Motorola következő generációs Razr eszköze, hiszen a Motorola már a Lenovo zászlaja alá tartozik, és vannak közös fejlesztések. Mi viszont reménykedünk benne, hogy amennyiben tényleg érkezik az új Razr, akkor az a korábban feltűnt vázlatokra fog inkább hasonlítani, mint erre a mostanira.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a kínai alakulat kínálatában mikor bukkanhat fel az első összehajtogatható szerkezet, de nem lenne meglepő, ha a fentinél valamilyen egyszerűbb kialakítással próbálkozna első körben. A Samsung és a Huawei sem mert bevállalni komplexebb dizájnt, és az eddig látottak alapján a Xiaomi eszközét is szimplán lehet majd hajtani, csak nem egy, hanem kettő ponton.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap